MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#127427 Vyspělost demokracie nedělají referenda, ale vzdělání (soulad znalostí, kultury a mravnosti) ....

2018-03-06 07:09

 

....občanů. 

Švýcaři v referendu odmítli zrušení koncesionářských poplatků

Švýcaři v nedělním referendu jasně odmítli zrušení koncesionářských poplatků za veřejnoprávní rozhlas a televizi. Proti jejich zrušení hlasovalo 71,6 % oprávněných voličů. Informovala o tom agentura ATS.

.....způsob, jak vláda získává informace od občanů mohou být různé, jedním z nich jsou jistě i referenda, které ale nemohou provázet žádné lživé kampaně, jako se to bohužel stalo v Británii, kde si evidentně naběhli na hybridní válku russáků. 

Mimochodem, jaký by tedy měl být důvod pro zrušení koncesionářských poplatků zde, když není ve Švýcarsku, kde navíc v rámci kampaně referenda bylo představeno, jak by se veřejnoprávní media financovala bez koncesionářských poplatků.

Tady jsou šílené návrhy na zrušení poplatků provezeny především snahou o zrušení veřejnoprávních medií, což je absurdní.

Švýcaři zároveň odsouhlasili 84,1 % hlasů zachování daně z přidané hodnoty a přímé federální daně, jež jsou dvěma hlavními zdroji příjmů Švýcarské konfederace. Volební účast přesáhla 54 %.

Švýcarské domácnosti posílají ročně 451,10 franku (9800 korun)  společnosti Billag, která je vybíráním koncesionářských poplatků pověřena. Proti poplatkům se postavila iniciativa „No Billag”, která si vymohla konání referenda. Zastánci poplatků tvrdili, že by jejich zrušení mohlo v zemi se čtyřmi úředními jazyky výrazně omezit provoz veřejnoprávních médií a oslabit demokracii.

Veřejnoprávní mediální skupina SRG SSR, která zastřešuje několik rozhlasových a televizních stanic, je financována ze 75 % z koncesionářských poplatků. Zaměstnává - přímo či nepřímo - asi 13 500 lidí.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#127440 Re: Vyspělost demokracie nedělají referenda, ale vzdělání (soulad znalostí, kultury a mravnosti) ...

2018-03-06 10:25:17

#127427: - Vyspělost demokracie nedělají referenda, ale vzdělání (soulad znalostí, kultury a mravnosti) .... 

Zřejmě je švýcarská televize poněkud diametrálně odlišná od naší ČT! Kdyby totiž mohlo proběhnout podobné referendum i u nás a já doufám, že jednou i proběhne, tak bude většina lidí pro zrušení poplatků a ČT půjde konečně zaslouženě do kopru! Protože taková žumpa se podporovat občany nedá!