MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#127635 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten je opravdu legrační - vypadá jako StBák, mluví jako StBák, jedná jako St

2018-03-07 18:59

#127628: - Re: Re: Re: Re: Re: Ten je opravdu legrační - vypadá jako StBák, mluví jako StBák, jedná jako StBák  

Myslím, že jsem nikdy nenapsal sousloví "neproběhla řádně debolševizace". 

Mluvím o zdejších lidech, kteří vyrostli v bolševismu, nebo jejich rodiče vyrostli v bolševismu či jsou bolševiky - tedy ti co volí Zemana a ostatní neokomunistické, neobolševické a ultra bolševické strany mají, dle mého názoru, velmi zakořený bolševismu. 

To, že shledáváš tyto voliče podobnými s voliči Trumpa, je jistě možné. Podobnost není v bolševismus, ale jisté povolnosti v podléhání spikleneckým teoriím, vyvolávání nenávisti, dá se mluvit o poměrně velké nevzdělanosti a u těch i vzdělaných odporné vypočítavosti či zneužítí právě těch, kterými lze manipulovat právě pomocí spikleneckých teorií. 

Tam skutečně je podobnost velká, neboť je velmi pravděpodobné, že voliči Miloše Zemana jsou čtenáři Parlamentních listů, Aeronetu a podobných hrůz, podobně jako voliči Trumpa si nechali myšlení vygumovat facebookem a klikáním na ruskou propagandu vyvolávání nenávisti, tedy na druh Parlamentních listů. 

Před volbami v roce 2013 jsem se zeptal pana Schwarzenberga, jak je to s populismem a jak moc jsou si ti, kteří mu podléhají podobni. (otázku si již přesně nepamatuji), ale pamatuji si velmi odpověď na první část, populismus NAŠTĚSTÍ není stejný zde a v ostatních zemích např. EU, liší se mnohdy i region od regionu. To co tedy funguje populisticky v Ostravě už mnohdy vůbec nefunguje v Olomouci či Hradci Krílové. To je zpráva relatlivně dobrá. Přesto jsou si konzumenti populismu jistě velmi podobni, to bych řekl, jsi vypozoroval velmi dobře. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#127645 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten je opravdu legrační - vypadá jako StBák, mluví jako StBák, jedná jak

2018-03-07 19:45:10

#127635: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ten je opravdu legrační - vypadá jako StBák, mluví jako StBák, jedná jako St 

Jenže potom není příčina problémů v bolševizmu, který už pamatuje čím dál méňě lidí. Tedy vaše protikomunistické zdejší tažení je spíš mlácením prázdné slámy, protože i kdyby zde bolševizmus nikdy nebyl, vždycky by bylo i u nás veliké množství lidí, co by volilo "nesystémové strany". Tady se spíš ukazuje, že odpor vyvolávají globalizační procesy v rovině právní, když je cizorodý druh práva implementován do zemí, které mají odlišnou kulturu i historii, od oblastí, kde právní normy s ambicí ke globálnímu rozšíření byly stanoveny. Někteří lidé se těší, že až se tyto právní normy důsledně zakoření, nebude civilizace obtěžována nadále něčím takovým, jako jsou dějiny, či národní kultury. Takové smýšlení ovšem koření v čemsi cizorodém a nepřirozeném. Proto to musí být smýšlení v konečném důsledku i chybné.