MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#131572 A v ČR se řeší debilita - dostavba jaderné elektrárny......

2018-06-09 07:15

TECHNOLOGIE

Energie je kupa, není ji ale jak ukládat. Akumulátory se stávají svatým grálem energetiky

.....příčemž je to ve své podstatě už naprosto absurdní, 15-20 let stavět za stovky miliard cosi, co produkuje v lepším případě 40 let svinstvo, co tu bude ještě tisíc let, dalších 20 let v lepším případě se to "dílo" bude po skončení životnosti rozebíra a po celou dobu provozu ta zhovadilost je schopna dodávat energii když vše jde dobře sotva 3/4 z roku, většinou jen 2/3 z roku, ale také se stává, že odstávka této zrůdnosti trvá i rok a to odhlížím od toho, že se do toho celou dobu životnosti musí nakupovat svinstvo, kterému se efeministicky říká palivo a má to směšné 2 GW. 

Německo ročně ve větrnících staví 2,8 GW, neprodukují žádné svinstvo a pokud nebude foukat, nebude na Zemi nikdo, kdo by elektřinu potřeboval. K tomu ročně staví jen v dotovaném režimu 800 MW v solárech kdy je také naprosto zřejmé, pokud se nerozední, nebude na Zemi nikdo, kdo by elektřinu potřeboval.

Tedy místo, aby ČR pracovala na tom, aby mohla energii uskladňovat, když už nemá moře, tak se chystá generovat svinstvo v podobě jederného bloku.  

Tedy vývoj technologií pro ukládání elektrické energie, by měl být naprostou prioritou ČR, obzvláště v kontextu s dobrou vědou v nanotechnologiích v ČR, které budou hrát velkou úlohu např. v plastických elektrodách akumulátorů.  Stejně tak by v ČR mělo být masivně rozvíjena technologie na ukládání energie do vodíku a řešení technických problémů s tímto plynem, které řešitelné jsou. Ale to s russáckým trotlem na Hradě a taktéž russáckým trotlem a krminálním imigrantem Babišem ve Strakovce je logicky přesně to, co se očekávat nedá. 

Stejně tak je potřeba na maximum využívat laserová experimentální pracoviště opět právě především k materiálové inženýrství s kontextem na ukládání energií. 

Dávno mělo probíhat jednání s prokorupčníkem Janečkem o navrácení lithiových hald a dávno už tam mělo být "těženo". 

 

 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#131576 Re: A v ČR se řeší debilita - dostavba jaderné elektrárny......

2018-06-09 10:09:36

#131572: - A v ČR se řeší debilita - dostavba jaderné elektrárny...... 

...si vážně myslíte, že budete všechno napájet z baterek?  Co vám říkal Chocholoušek?