MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#135506 Russko spolupracuje s dalšími muslimskými povstalci?

2018-08-02 07:01

Do Středoafrické republiky přiletěli, aby natočili film o­ ruských žoldácích ze známé polooficiální ruské armády „ČVK Vagnera“ (soukromá vojenská společnost Vagnera). Slavný Orchan Džemal, expert na války, Blízký východ, Kavkaz a především Turecko, z něhož přišli do Ruska jeho předkové, kameraman Kirill Radčenko a režisér Alexandr Rastorgujev byli zastřeleni v noci na úterý. Jen čtyři dny poté, co vystoupili na letišti v­ metropoli Bangui.

Celý projekt, jehož cílem mělo být zmapování působení polooficiálních vojenských struktur za hranicemi Ruska, financoval ruský oligarcha a mecenáš opozice Michail Chodorkovskij, který po odpykání trestu v Rusku emigroval do zahraničí. Jeho Conflict Intelligence Team (CIT) Moskva ovšem považuje za nepřátelskou strukturu. O­ tom, že novináři chtějí dokumentovat činnost vagnerovců, velení této jednotky v Africe vědělo. Podle oficiální verze Džemal, Rastorgujev a Radčenko jeli v­ noci na úterý autem z města Sibut, vzdáleného od metropole Bangui 188 ­kilometrů, do Babari. Údajně na setkání se svým místním informátorem. Jejich kolegové z CIT se domnívají, že chtěli popsat napojení vagnerovců na místní ozbrojené povstalecké skupiny a dokázat, že ruští žoldáci pracují jak pro vládní struktury, tak pro rebely.

„Ekonomicky nás z Afriky vytlačuje Čína, a tak sázíme na vojenské poradce a prodej zbraní,“ uvedla Taťjana Denisovová z ­Centra výzkumu tropické Afriky Ruské akademie věd. Podle ní se vagnerovci ve Středoafrické republice nejspíš zabývají ochranou nalezišť zlata a drahokamů.

https://www.lidovky.cz/tri-reporteri-prisli-o-zivot

Takže je vidět, že Afriku nedrancuje pouze Čína a EU, ale také Russko. Když se k tomu ale připojí jedna nenápadná rok stará zpráva :

Špatné zacházení ze strany libyjských převaděčských gangů s uprchlíky ze subsaharské Afriky má svůj efekt. Migranti, kteří nechtějí projít otrockými podmínkami, které jim Libyjci připravují, zkoušejí západoafrickou trasu přes Maroko a přes Alboránské moře do Španělska. A zatím to vypadá, že tato varianta také funguje. Po uzavření balkánské cesty se proud migrujících do Evropy soustředí na děravou jižní hranici nestabilní Libye, kterou ovládají znesvářené ilegální organizace pro převádění lidí. V jejich sítích uvázne většina utečenců ze zemí, jako je Mali, Středoafrická republika, ale také třeba ze Somálska.

https://www.expres.cz/uprchlicka-krize

... a když si uvědomíte, že rebelové na severu jsou povětšinou muslimové, tak člověka nepadne jen jediné : Russko má zase prsty v tom, že do Evropy směřují davy muslimů, kteří jsou vychováni bůhví k čemu. Zabránit migraci by se dalo, když by Russko přestalo podporovat muslimské rebely ve Středoafrické republice, kdyby přestalo podporovat masového vraha Al-Asáda a kdyby přestalo spolupracovat s organizacemi typu Hizballáh. No a samozřejmě kdyby se zapojilo do spolupráce s demokratickými státy, což by ovšem znamenalo hlavně ukončení okupace Krymu a Gruzie.

Tak co, hradní opilče, dokážeš to svému nadřízenému v Kremlu vyřídit?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#135531 Re: Russko spolupracuje s dalšími muslimskými povstalci?

2018-08-02 11:19:11

#135506: Evropan - Russko spolupracuje s dalšími muslimskými povstalci? 

Rusko má Vagnery, USA mají společně se Saudy zase ISIL, otázka zní, kdo má tedy větší máslo na hlavě? Jedna věc je drancování Afriky, druhá věc je vybudování převaděčských sítí s napojením na evropské politiky a bruselské úředníky. Tak dlouhé prsty banánová republika Rusko jednak nemá, ale je to hlavně na odpovědnosti Evropy a Bruselu. Nehledě na to, že povstalce v Líbyi od samého počátku proti Kadáfímu podporovaly líderské evropské státy, (Kadáfího dlužník Sarkozy například) dokonce za škodolibého potlesku americké ministryně zajraničí. A Hizballáh? No to promiň ale kde je působnost Hizballáhu a jejich cíle a kde je působnost sunnitských teroristů a jejich zaměření a cíle? Chceš tvrdit že je to něco stejného? To se probuď a vytáhni si ruku z nočníku. Nehledě na to, že Hizballáh financuje proti Izraeli také Soros, který státem Izrael, proti němuž Hizballáh hlavně brojí, také pohrdá a chce aby zanikl. Ten chce zrušit všechny státy a hranice, "filantrop" jeden potrhlý. A s tím tvým vrahem, co na to říci? Dokonce samotný náš bývalý ministr zahraničí, možná jeden s tvých guruú, Schwarzenberg, upozorňoval svého času, že k Asadovi není ve vládě nad Sýrií žádná použitelná alternativa, bez toho, aby se Sýrie zhroutila. Že se ve válce se sebou lidé vzájemně nemažou, to je smutná realita, nic méně není potřeba naletět všem žvástům rozvědčíků z bílých přileb. A vraždění iráckých žen a dětí bombardováním Falůdži pod smyšlenou záminkou s jadernými zbraněmi, to se ti zdá v pořádku, humanisto? Co chceš z toho tvého zmateného slepence někomu vyřizovat? Že si havloidní trouba? O tom by bylo i ztráta času kamkoli mailovat. 

 

 

 

 

Americký vrahoun

#135533 Re: Russko spolupracuje s dalšími muslimskými povstalci?

2018-08-02 12:13:40

#135506: Evropan - Russko spolupracuje s dalšími muslimskými povstalci? 

S nikým se nemažem:

 

Rozsah genetického poškození, které utrpělo obyvatelstvo v Falúdži, naznačuje použití nějaké formy ochuzené uranové munice. Výsledkem je nebývalý rozsah genetických poruch u dětí.

Irácké město Falúdža bylo bombardováno americkou námořní pěchotou v roce 2004. Podle nové vědecké studie od té doby vzrostla kojenecká úmrtnost, výskyt rakoviny a leukémie na úroveň, která byla pozorována u osob, jež přežily atomové bombardování Hirošimy a Nagasaki v roce 1945.

Iráčtí lékaři z Falúdže si od roku 2005 stěžují na to, že jsou zavaleni velkým počtem dětí s vážnými vrozenými vadami, od dvouhlavé dívky po ochrnuté dolní končetiny. Lékaři také čelí mnohem více případům rakoviny, než tomu bylo před bitvou o Falúdžu, kterou svedly americké jednotky s povstalci........