MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#140159

2018-10-22 23:45

Jsou to zatím jen internetové spekulace, ale vůbec není vyloučené, že na nedělním shromáždění na Václavském náměstí při příležitosti 100.výročí vzniku samostatné České republiky (tehdy Československé) vystoupí anglický aktivista Tommy Robinson. Tommy se o minulém víkendu objevil v Drážďanech, kde nebyl díky přátelství s Lutzem Bachmanem z Pegidy poprvé a jistě ani naposledy. A protože má vazby i na Českou republiku, jeho nedělní účast není vůbec vyloučená.

Tommy bude jistě velkým lákadlem nejen pro širokou a rozmanitou českou vlasteneckou scénu, ale i pro psychopaty z řad krajní levice, kteří si jeho přítomnost jistě nenechají ujít a zneužijí ji.

Ačkoliv s Tommym nenacházím shodnou řeč ve všech jeho postojích, protože západoevropský i americký nacionalismus se od toho středoevropského, potažmo východoevropského, dost liší, respektuji ho jako neúnavného bojovníka za svobodu slova, autentického evropského disidenta a chlapa, který “má koule” na to stát za svým bez ohledu na následky. V Anglii dnes není člověk, který by vyvolával tolik emocí a měl tolik nadšených příznivců, kteří ho bez přehánění milují. Takže ať je Tommy jaký chce, má můj respekt a rád se na něj přijdu v neděli podívat a vychytat za něj případná hozená vejce, či jiné projektily z řad levičáků.

Na druhou stranu je ale smutné, že hlavním tahákem oslav 100.výročí založení republiky je anglický aktivista. Toto vzácné datum připomínající naší samostatnost od multikulturního Rakouska-Uherska a 300 let trvající germanizace našeho prostoru se mělo oslavit velkolepěji a důstojněji. Jako nacionalista bych si svou hrdost na tuto zem a lásku k ní přál v neděli uctít vášnivěji, ve společnosti tisíců Čechů, kteří vycházejí z odkazu roku 1918 a jeho nacionalistických tradic.

Odpovědi

Evropan

#140162 Re: Československo vzniklo jako multikulturní stát!

2018-10-23 05:03:18

#140159: -  

Pleteš se hochu. U vzniku Československa nebyl nacionalismus, ale humanismus. Nacionální strana slavila větší úspěchy o dvacet let později v sousedním Německu. Masaryk ani na nacionalismus nechtěl dávat důraz, a to zcela logicky. Vždyť jsme byli rebulikou mnoha národů, kdy žili Češi, Slováci, Němci, Rusíni, Židé a další národy. Byli jsme takovou velmi multikulturní zemí!


Nepřihlášený uživatel

#140166 Re:

2018-10-23 06:47:43

#140159: -  

Bude pan Robinson vystupovat na stejném podiu, kde bude zpívat Hana Zaňáková?