MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#140443

2018-10-29 11:07

Včera prezident Zeman hovořil spatra, k věci a na úrovni. Tedy tak, jak by to většina současných politiků nedokázala, anžto mnohdy ani nedokáží pořádně přečíst, případně bez chyby překoktat jinými připravený text. Prezident tím dokázal, že i když musí chodit opatrně o holi, hlava mu slouží přenáramně (což je především nutné pro výkon jeho úřadu) a "do hrobu" se hned tak nechystá, což by mu mnozí "přesvědčení demokrati" ze srdce přáli.

Takže prezidentovi "příznivci" prostě musí najít něco špatného, a to něco je výběr vyznamenaných. Neříkám, že se mi všichni líbí. Já bych v některých případech sáhl po jiných. Jenže já nejsem prezident a je to prezidentovo výsostné právo do tohoto výběru promítnout své sympatie. Když kdysi prezident Havel vyznamenával občas poněkud obskurní postavy z disentu a své kamarády, nikomu ve veřejném prostoru to nevadilo. Protože šlo o Havla. Jenže stejně jako ten měl plné právo projevit svůj názor, má ho i Zeman. A vzhledem ke způsobu své volby možná ještě větší.

Nemusí se nám to líbit, ale měli bychom to respektovat. Protože to k výkonu funkce prezidenta patří. A zároveň to patří i k respektu v výsledku voleb a názorům svých spoluobčanů. I když s nimi třeba více či méně nesouhlasím. Howgh!

Odpovědi

Evropan

#140444 Re:

2018-10-29 11:12:36

#140443: -  

A mohl byste ty obskurní postavy nějak konkretizovat?