MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#141359 Re: Tragédie u Smolenska

2018-11-11 13:37

#141356: - Tragédie u Smolenska

   Ó nikoliv. Podle zjištění Bundes Amtu  pro leteckou bezpečnost příčinou havárie byly navigační chyby.  Chyba horizontální navigace činila asi 50 metrů. Právě tak, jako chyba navigace vertikální. 

    Je na místě se ptát, jak tyto navigační chyby vznikly.  Chyba horizontální znamená, že přistávali BEZ VIDU. Do mlhy a přistávací dráhu neviděli. Chyba vertikální znamená, že využívali špatné údaje výškoměru.

     Černé skříňky havarovaného letadla byly nalezeny. A poskytly výmluvné svědectví. 

     V době přistávacího manévru , a dokonce dlouho před ním, byla v pilotní kabině přítomna další osoba.  A ta do řízení letu aktivně zasahovala. 

     Byl to velitel polského vojenského letectva  Andrzej Blasik osobně. Ten, narozdíl od druhého pilota, neznal místní topografii  letiště.  Ignoroval pokus druhého pilota o povinnou (a sofistikovanější) preventivní přípravu sestupu a kapitána  vehnal  do bezhlavého, sebevražedného přistávání naslepo.

    Pozemní personál na věži informoval kapitána o tom, že letiště dočasně nepřijímá kvůli MLZE. Poslal  údaje o TLAKU VZDUCHU na letišti,  a to mělo k upřesnění VERTIKÁLNÍ NAVIGACE úplně stačit. Další pokyn věže zněl OPAKUJTE PRULET. To je mohlo zachránit, ale mezitím už byl konec.

    Při zkušebním průletu  bylo možné ověřit správnost údajů tlakového výškoměru, a horké výfukové plyny mohly i mlhu trochu projasnit.  Jejich šance na přežití by se zlepšila.

    Blasik při přistávání četl údaje z výškoměru, a očekával předpisový postup.

   Mělo to háček. Ten RADIOVÝŠKOMĚR ukazoval okamžitou výšku nad terénem.  Nad ÚDOLÍM před letištěm.

   Letěli proti kopci.  Jejich šance byla nula.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141360 Re: Re: Tragédie u Smolenska

2018-11-11 14:28:49

#141359: - Re: Tragédie u Smolenska 

   Blasik tedy vyšel ze cviku. Neuměl přistávat na neznámém nevybaveném letišti za mlhy. Nevěděl, jak se používá výškoměr. 

    Není to intuitivní záležitost. Kdo že ho tam poslal?


Nepřihlášený uživatel

#141361 Re: Re: Tragédie u Smolenska

2018-11-11 15:36:15

#141359: - Re: Tragédie u Smolenska  

Informací je spousta, přesto zůstává obrovské množství pochybností. 

V tomto jediném konkrétním případě se přikláním k tomu, že si Putler nenechal další genocidu ujít, spáchat se dala různými způsoby a jsem přesvědčen, že jí spáchal. Je to KGBák a zločinec, prokázal to o mnoho let později okupací nejen Krymu rozpoutávání válek, zločinností, podivnými soukromými armádami, vraždami politických oponentů, vraždami mimo území nového CCCP.  

Putin je zločinecké hovado, stejně jako je jím Medveděv i Lavrov. Tedy z mého pohledu byla v Katyni spáchána další genocida polské elity, technických prostředků na takový zločin má russákov v situaci, kdy se letadlo dostane nad jeho území bohužel zjevně dostatek, letadlo je do velké míry při přiblížení k ležišti závislé právě na tom, jaké informace obdrží z od pozemního personálu.  

-------------------

Zásadní námitka, že černé skříňky měli russáci nikoliv Poláci, Letadlo bylo russácké produkce a tedy záznamy ve skříňkách mohly být zmanipulovány, russáci nebyli při vyšetřování transparentní, Poláci dokonce neměli ani přístup k troskám, nebyli přizváni k vyšetřování. 

Russáci navíc o mnoho let prokázali, že jim nedělá žádný problém sestřelit letadlo s lidmi, viz. sestřelení letadla na území Ukrajiny právě russáky. 

Obecně platí, že Kremlu není žádná odporná zločinnost cizí a to už platí minimálně 100 let, ale řekl bych, že už od počátku I. světové války. 

Smutné na věci je, že se russáci vlastní interní propagandou ujišťují, že zločinci nejsou. Je to bohužel stejné jako v Německu v době, kdy se Hitler dostal k moci. Je z toho zřejmé, jak obtížné je zmanipulovaným lidem vysvětlit, že jsou zmanipulováni.