MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#141498 Zemanův bungalov a pitomé otázky ..., aneb proč dostávají státní vyznamenání?

2018-11-12 17:35

Prezident Miloš Zeman plánuje, že se na penzi přesune z tvrze na Vysočině do Mnichovic poblíž Prahy. Potvrdil to na dotaz Aktuálně.cz. V části obce zvané Myšlín zvažuje koupi pozemku a stavbu bungalovu. „Budu tam mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy a nebudu muset odpovídat na pitomé otázky novinářů,“ uvedl.

Prodávajícím pozemku je podnikatel z Ukrajiny, který v Česku nedávno rozjel byznys s vysoko úročenými půjčkami lidem ve finanční tísni. Jeho firma existuje jen krátce, ale už má stovky klientů v osobním bankrotu. Onen podnikatel koupil zhruba čtyřtisícovou zahradu od třiadevadesátileté majitelky na konci ledna za 6 023 300 korun. Obratem pozemek rozdělil na tři stavební parcely. Jednu parcelu (1 191 metrů čtverečních) nabízel veřejně, a to za 3,5 milionu korun.

O původní velký pozemek se dříve ucházelo několik místních lidí. „Byl to pozemek uprostřed zástavby. V okolí o něm všichni věděli, ptali se, ale na prodej nebyl. A pak během pěti měsíců přijde Ukrajinec, rozdělí ho a prodá. A jeden z kupců je Zeman. Co si o tom mám asi myslet,“ říká jeden ze sousedů, neúspěšných zájemců.

Ukrajinský podnikatel pro Aktuálně uvedl, že transakce je jeho „obchodním tajemstvím“. „Zemanův“ pozemek je obklopen dvěma domy s cvičnými golfovými odpališti. Na severu žije a trénuje ředitel CK Fischer, na západě bydlí slovenský investor Pavol Krúpa. Ten v posledních dvou letech vystupuje jako hlasitý spojenec prezidenta Zemana v útocích na Zdeňka Bakalu kvůli jeho podílu na pádu OKD (Krúpa však tvrdí, že s pozemkem pro Zemana nemá nic společného).

Shodou okolností Krúpu v září v USA Bakala zažaloval, že jej slovenský podnikatel vydíral. Za utišení protestů okolo OKD si podle žaloby řekl o 500 mi­lionů korun.

Zdá se, že novináři budou klást prezidentovi i další pitomé otázky.

https://reportermagazin.cz/zemanuv-bungalov

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141500 Re: Zemanův bungalov a pitomé otázky ..., aneb proč dostávají státní vyznamenání?

2018-11-12 17:41:06

#141498: Evropan - Zemanův bungalov a pitomé otázky ..., aneb proč dostávají státní vyznamenání? 

Díval jsi se do katastru nemovitostí? Kde to je?  Pokud je to pravda, tak se Zeman asi fakt posral, na to není jiný výraz. 


Nepřihlášený uživatel

#141504 Re: Zemanův bungalov a pitomé otázky ..., aneb proč dostávají státní vyznamenání?

2018-11-12 17:54:22