MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#141880  O demokracii....

2018-11-16 17:59

 

2014-12-21 12:49

 

Demokracie je úžasná v tom, že je to život sám, neni to hraní si na život, je to život a jako taková není dokonalá, stejně jako život není dokonalý. Skvělé je, že demokracie sleduje proměny života lidí v demokracii a ti sledují, jak se vyvíjí demokracie a více či méně do tohoto zasahují, podle toho, jak moc se jim zdá, že se demokracie vytrácí. Je to povinnost občanů se o demokracii starat, je to jejich veřejný prostor, demokracie jim jej přisuzuje a občané si jej také svým přístupem k němu vzali pod svou ochranu a do své správy. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#141893 Re:  O demokracii....

2018-11-17 00:55:51

#141880: -  O demokracii.... 

   Dvě věci - přinejmenším - demokracie umí.  Opravovat chyby, jichž se dopustila, ale nejen to. Umí dokonce, a dost přesně, hledat řešení svých problémů, blízká těm nejlepším. 

    Právě toto z ní činí formu vlády, lepší než to, co už bylo - tu a tam - vyzkoušeno.

    Avšak všimněme si, že demokracie má vícero implementací. Tyto variety mají nutně jinou kvalitu. Asi není nejlepší vizitkou, když někde měli od války už 55 vládních kabinetů. Jako v Taliánii. Makaróni se pletou, když si myslí, že vrcholem všeho snažení je sestavit vládu.

     Vláda má vládnout  co nejlépe,  a s tím souvisí i to, že  po dobu trvání mandátu. To znamená, že Taliáni v tom jejich Taliánově mají  nějakou chybu zásadního rázu. A nejsou schopni to po sobě opravit. Ta jejich demokracie tak vypadá spíš jako nějaký perfidní padělek.