MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Evropan

#142626 To není kampáááň, to je fakt!

2018-11-28 06:21

Osminásobek původně stanovené ceny inkasovala firma Andreje Babiše za prodej pozemků státu. Zvýšení ceny půdy umožnila novela zákona, kterou navrhl Babišův bývalý ministr z ANO Antonín Prachař. Podle vicepremiéra se však o střet zájmů, který jeho firmě přinese necelé čtyři miliony, nejedná, protože osobně ve firmě nevykonává žádnou funkci.

Půdu určenou pro stavbu obchvatu Olbramovic na Benešovsku vykoupilo od Babišovy firmy Imoba Ředitelství silnic a dálnic. Cena, původně stanovená za 60 korun za metr čtvereční, se po přijetí Prachařovy novely zákona dostala až na 231 korun. Zjištění zveřejnil pořad Reportéři ČT, který také uvedl, že Babiš, který firmu Imoba vlastní, nenahlásil střet zájmů při projednávání změny zákona.

http://forum24.cz/babis-prodal-statu-predrazene-pozemky

Na tuto několik let starou kauzu upozornili v pondělním pořadu Reportéři ČT v souvislosti s tím, že nyní se babišova firma odvolala proti vydanému stavebnímu povolení.

https://benesovsky.denik.cz/obchvat

Kde jsou sliby, že eštébák zajistí zrychlení staveb dálnic a silničních obchvatů? Ťok, Tak, Ťok, Tak, ... 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#142666 Re: To není kampáááň, to je fakt!

2018-11-28 16:36:51

#142626: Evropan - To není kampáááň, to je fakt! 

jj.. kde je ta slibovaná dálnice Brno - České Budějovice ??  Vždyť to je  utopie.. Ta nikdy nebude. Mají co dělat, aby přelátovali a poslepovali D1...  Jedině, že by STBák dálnici z Č.B. do Brna zacvakal ze svého...  Ha ha.. Bureš měl vždy plnou hubu keců, jen , aby lidi navnadil a ziskal co nejvíc hlasů, sičák!! Je to lidský odpad, jak mohl někdo tuto nestvůru zvolit .... Hnus


Nepřihlášený uživatel

#142667 Re: To není kampáááň, to je fakt!

2018-11-28 16:44:24

#142626: Evropan - To není kampáááň, to je fakt! 

Stbák čím dál více vypadá, že je opravdu jen luxusním bílým koněm a karusel Agrofert jen prázdnout schránkou. Kradou kde mohou a to bez ustání, jen na to, aby vůbec byli schopni pokrýt náklady vlastního provozu. 

Karusel vypadá čím dál více jako letadlo, neboť neplatí žádné daně, stabilně má napůjčován stejný objem prostředků, jaký "vykazuje jako vlastní jmění", přitom ono "vlastní jmění" dnes jistě více více než 80 mld. nikdy nebylo trhem nijak zhodnoceno, vytváří se fiktivním navyšováním cen akcii firem karuselu při prodeji akcii uvnitř karuselu po uplynutí testu držení akcií, aby se ze zisku z prodeje neplatila daň, tedy je velmi velmi pravděpodobné, že se ve své podstatě jedná o letadlo, neboť z nově půjčených reálných peněz a jistě i nezaplacených daní, se platí úroky z cizího kapitálu z minulých půjček. 

Karusel tedy vypadá jen jako letadlo "cosi prodávají a produkující", ale podstatou je letadlo, nikoliv vlastní produkt či produkce. Hodí se vlastnictví nemovitostí, polí, atd. tedy věcí, které v dlouhodobém pohledu neztratí na ceně a ve svém důsledku dokáží být výdělečné s minimálními náklady, ale hlavně se na nich dá postavit "navyšující se ohad ceny firmy" ale podukce vlastně v karuselu není reálně prkaticky žádná - která by nevysávala dotace a nebyla přímo přisátá na stát - státní rozpočet. 

Prodávání párku je jeden z vrcholů debility Andreje Babiše a jeho karuselu. To je opravdu naprosto zhovadilost, která má vytvářet jakýsi dojem činnosti.