Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

Quoted post

Dana Zmátlíková

#1768 Souhlasím s peticí

2012-12-06 23:28

Sympatizovala jsem s peticí, podepsat jsem se ji rozhodla po vyslechnutí názorů paní Baborové v pořadu Máte slovo s paní Jílkovou. Paní Baborová tam naprosto vážně prohlásila, že "máme moc inteligence, je třeba zrušit osmiletá gymnázia a nahradit je učilišti, aby měl národ kdo živit". A tahle paní vede školství. To snad nepotřebuje komentář... Uf!

Odpovědi

kantor

#1769 Re: Souhlasím s peticí

2012-12-06 23:45:17

#1768: Dana Zmátlíková - Souhlasím s peticí

Pořad jsem nesledoval, nevím tedy přesně, co paní Baborová řekla. Ale! V r. 1989 jsme měli učňovské školství na dobré úrovni. Po sametové revoluci bylo - zjednodušeně řečeno - učňovské školství zničeno. Dnes nemáme v některých oborech schopné řemeslníky, protože většina mládeže chce mít maturitu nebo VŠ. Mnozí nemají ke studiu ani předpoklady.Takže- na jedné straně máme plno nezaměstnaných absolventů VŠ, na druhé straně je nedostatek kvalifikovaných řemeslníků.Posílení učňovského školství na úkor gymnázií tedy považuji za rozumné.

Nepřihlášený uživatel

#1777 Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 01:20:14

Trochu jste se "odkopala", paní Zmátlíková. Paní Baborová v pořadu paní Jílkové vůbec nebyla. Poslouchala jste názory někoho jiného v pořadu paní Jílkové a proto jste se rozhodla podepsat petici proti paní Baborové. Jsem Vám ale za to odkopání vděčný. Ukazujete názorně, že někteří  lidé (mnoho lidí?) podepisuje tuto petici, aniž by tušili o co se jedná. Děkuji za hezký příklad stádovitého chování.

Marek

#1780 Re: Souhlasím s peticí

2012-12-07 08:40:57

Paní Zmátlíková , vy se nás tady snažíte přesvědčit, že snad v jižních Čechách žijí jen samí uřvaní idioti, kteří snad ani neví, proti čemu a proti komu protestují ale hlavně, že protestují.

Paní Zmátlíková, ale já vám to stejně nevěřím. Já si myslím, že v jižních Čechách žijí i slušní a inteligentní lidé . Jenom je není tolik slyšet , protože nepodepisují petice a neřvou na náměstích.