MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#47950 Knížák podpořil Zemana. Profesoři by měli mít morální kredit a neměli by být v StB

2015-05-11 21:24

Umělec podle svých slov rozumí a oceňuje jasný postoj nejmenovat lidi s pochybným morálním kreditem. „Spolupráce s StB či nestydaté vyžadování neadekvátního platu (apod.) jsou určitě pádnými důvody k prezidentovu rozhodnutí," uvedl bývalý ředitel Národní galerie.

Vysokému školství podle něj chybí důraz na morální hodnoty. Jmenování těchto lidí doby situaci ještě prohloubilo. „Chyba není v prezidentově odmítnutí, ale v neodpovědnosti návrhu," myslí si Knížák. Dopis zveřejnil rektor ČVUT v Praze Petr Konvalinka.

Bývalá hlava Národní galerie už dříve hlasitě kritizovala svého nástupce Jiřího Fajta, že ještě jako řadový zaměstnanec galerie špatně hospodařil. Všechny stížnosti shrnul v otevřeném dopise ministrovi kultury Danielu Hermanovi. „Jiří Fajt je člověk, který je schopen všeho. Vytváří kolem sebe aureolu světového vědce, které jste podle Vašich prohlášení také podlehl. Jeho informace o působení v zahraničí jsou zkreslené. Projekty, které realizoval, vždy vysoce překročily rozpočty," popisoval Knížák.

„Dovolím si tvrdit, že Fajta umění nezajímá, je jen prostředkem k jeho osobnímu zvýznamnění. Dělá a dělal vše, aby se dostal za každou cenu do vedení Národní galerie. Obávám se, že by v takovém případě vážně ohrozil její sbírky," uvedl umělec v době, kdy nebylo jisté, jestli se Fajt stane jeho nástupcem. Právě současný ředitel galerie je jedním z těch, které Zeman odmítl jmenovat.

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#47969 Re: Knížák podpořil Zemana. Profesoři by měli mít morální kredit a neměli by být v StB

2015-05-11 22:30:06

#47950: - Knížák podpořil Zemana. Profesoři by měli mít morální kredit a neměli by být v StB 

 Co ale potom s KGBáky Remkem a Nejedlým? Co s podivným Mynářem bez bezpečnosntí prověrky, kterou ovšem nutně potřebuje? Co se šíleným Augustinem, který se sám označuje za studovaného lingvistu a není schopen napsat dopis? Co s Ovčáčkem a jeho oslavnými články na komunisty? 

Je to s tím Knížákem a Zemanem takové celé nějaké zamotané. 

Co by se potom muselo stát např. s Krejčím - StBák, původně "poradce" Adamce a dnes člověk, který učí na velmi podivné "soukromé vysoké škole"? 

Co s vyznamenaným StBákem Čubou? 

Divná věc ten Zeman a ještě divnější vyjádření Knížáka, přestože jinak s principem, že StBáci a komunisté ve školství a to všech úrovní nemají co pohledávat. Přesněji lidé kteří nemají v souladu znalosti, kulturu a morálku.