MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Nepřihlášený uživatel

#52426 Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.....

2015-08-10 09:19

#52422: - Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nechavam na lidech, jestli mi uveri, nebo ne. Nemam duvod si vymyslet. Vstup do SCSP byl ulitbou tehdejsimu rezimu. Ucast na schuzich byla peclive sledovana, ale "dobrovolna". Nekde nam, nestranikum, museli vymyvat mozky. Nevim, jestli tomu tak bylo i v ostatnich profesich, ale u kantoru to tak fungovalo. Na prispevkovych znamkach bylo zobrazeno sousosi  Sbratreni. Jestli existuje na toto tema duveryhodna studie opravdu netusim, ani jsem po tom nikdy napatrala. Mne staci moje vlastni zkusenosti. Take zdravim

Odpovědi

Nepřihlášený uživatel

#52427 Re: Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání.

2015-08-10 09:36:22

#52426: - Re: Re: Re: Re: Re: A tady "státní" maturita produkuje 25 % absolventů bez dokončeného vzdělání..... 

Nemá důvod vám nevěřit nejen proto, že jsem ony "bratry" měl celé dětství i část dospělosti až bytostně blízko, čímž myslím fyzické městské sosedství, nikoliv nějakou mou či rodinou iniciativu bratříčkování se s touto pakáží a vzpomínám si, že část učitelů se s nimi "naoko" a někteří z přesvědčení bratříčkovali. Vnímal jsem to, jen jsem si tehdy nevnímal, že na to dokonce měli organizaci.

Jsem na té straně mírně ale soustavně šikanových soudružkami učitelkami pro rodinnou jasnou neangažovanost v bolševickém režimu, která pramenila nejen z děsivé zkušenosti s bolševickým režimem, neboť StB dohnala v padesátých letech bratra mého otce k sebevraždě, když setrvale odmítal vstup do bolševické partaje jako jinak velmi schopný technik. 

Vaše vlastní zkušenost a to, že jste jí napsala považuji za cenné a pokud byste nalezla odvahu natočit svojí životní zkušenost pro Post bellum, udělejte to, je toho vrcholně potřeba, oslovte tuto organizaci sama. 

V kontrastu s Vaším vyjádřením je, že naši studentni vysokých škol v Rusku dosud veřejně nepromluvili o tom, jak byli verbování a naverbováni do KGB. Je to černé místo dějin, přestože se min. část z nich účastní každoročního KGBáckého večírku na ruské ambasádě, veřejně o tom nejsou ochotni mluvit, nebo minimálně nevím, že by o tom skupinově promluvili. 

Hodně zdaru