Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#7830 Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

2016-03-25 13:31

Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

Čínský prezident Si Ťin-pching přiletí v pondělí do Česka nebo Československa vůbec poprvé. Protokoláři se proto při plánování přijímacích ceremonií i průběhu samotné návštěvy nemohli inspirovat v minulosti. Čínský prezident bude v úterý uvítán na třetím hradním nádvoří. Dosud byli hosté obvykle vítáni na prvním nádvoří.

Čínský prezident bude na Hradě přivítán v úterý dopoledne. Ceremoniál bude podle Forejta specifický i vypálením čestných 21 salv. Tato zvyklost podle něj vznikla v námořnictvu. Když se válečná loď blížila do cizího přístavu, vypálila salvu ze všech svých děl, aby dala najevo, že jsou prázdné. Protože lodě mívaly na každé straně deset děl, společně se signálním dělem jich bylo 21. Zvyk se začal časem používat pro přivítání významných návštěv.

VICE-Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

VICE-Politický proces v praxi: ND rozsudek odmítá

VICE-Tak to bychom měli! Díky, Václave Havle! Plivat na Zemana je v pořádku, ale Peroutky se nikdo dotknout nesmí!

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#7871 Re: Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“

2016-03-25 20:51:49

#7830: - Do Česka přijede čínský prezident. „Američané musí přenechat první místo Číně“ 

 Nemusíme lézt pořád do řitního otvoru Ušákům, na každém rohu vlaje ušácká vlajka, rádia plná amerických písniček, televize plná bezduchých amerických filmů a jakmile se někdo jen jedním očkem podívá jinam, hned začnme naprostá hysterie. Nevidím jediný důvod, proč by se nemohla prohloubit vzájemná ekonomická spolupráce s Čínou. Navíc když podobnou smlouvu o strategické spolupráci má řada jiných evropských zemí vč. Německa nebo Velké Británie. Zeman je především pragmatik a ví, že Čína je do budoucna potenciálně největším obchodním partnerem. Minuly časy, kdy Češi nekriticky vzhlíželi bezvýhradně k jejich modle USA, česká ekonomika se musí diverzifikovat a poohlížet se po všech stranách.