MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#94226 Dvojitá kolaborantská vnučka :-))))

2016-10-07 01:11

Na internetu kolovaly na různých blozích a v diskusích informace, že vnučka Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová, která vede spor s prezidentem republiky Milošem Zemanem, je současně i vnučkou protektorátního ministerského předsedy Richarda Bienerta, který byl po druhé světové válce odsouzen za kolaboraci. ParlamentníListy.cz tedy tuto informaci prověřovaly a sama Kaslová redakci ParlamentníchListů.cz tuto informaci potvrdila. Potvrdil ji i profesor historie Jan Rataj, který se zabývá obdobím druhé republiky a protektorátu. 

 

ten rodinný vztah nasvědčuje tomu, že Peroutka měl v té době úžasnou protekci a že ta jeho rodina nepatřila zrovna mezi odbojáře,“ řekl ParlamentnímListům.cz profesor Rataj.

 

Peroutka odrazoval Čechy od protinacistického odboje

 

„Hitler prý přinesl německému národu ‚pronikavé úspěchy‘, a proto není větší hrdina v německé síni slávy než Hitler. Německý diktátor se stává vůdcem nejen Němců, ale i ostatních národů – tato slova Peroutka adresuje české veřejnosti 26. dubna 1939, v době, kdy už jsme byli okupováni. Říšskoněmeckou státní loajalitu osvědčuje zdůrazněním, že Adolf Hitler je také ‚český státní vůdce‘... Chci také jasně říct, že Peroutka nedělal odboj. Kdybychom si jeho druhorepublikové a protektorátní články všechny prošli, v každém odrazuje Čechy od odboje či odporu a protestu zahraničního i domácího,“ uvedl o Peroutkovi dříve Rataj.

 

„Peroutka ve svých článcích od druhé republiky po protektorát vždy neguje jakoukoli vůli k odporu. To je ten problém. Opakoval stylisticky vybroušeně to, co hlásala oficiální pronacistická a konzervativní propaganda za druhé republiky a potom Háchova kolaborační linie na počátku protektorátu. Za stavu okupace státu podlamoval ideu obnovy československé státnosti, protože stát nezaniká okupací, stát zaniká, když jeho obyvatelstvo ztratí vůli a energii k jeho obnově a mezinárodní veřejnost tento smutný fakt akceptuje,“ řekl Rataj.

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#94227 Re: Dvojitá kolaborantská vnučka :-))))

2016-10-07 05:25:20

#94226: - Dvojitá kolaborantská vnučka :-)))) 

 Pokud by tedy Miloš Zemal lhal i o jejím druhém dědečkovi, kterého komunisté skutečně chtěli soudil politicky nikoliv věcně a našestí se jim to tedy nepovedlo, jistě by podala žalobu i v tomto případě. 

Ruszudek bude k dispozici v archivu a její dědeček měl velmi pravděpodobně obrovskou řadu zásluh v odboji, neboť rozsudek byl na tehdejší dobu vylmi mírný. 

Syn ministra si vzal dceru pana Peroutkym, neb to podle věku vnučky pana Peroutky je velmi pravdpodobné. Tedy v době, kdy byl Peroutka celou válku v koncentráku těžko mohl mít protekci, ale je jisté je, že ministra tehdejší protekrorátní vlády byl ve styku s odbojem a proto také poválečný rozsudek byl velmi mírný. 

Velmi pečlivě važ slova. Nevytrhávej z kontextu Peroutkových textů, žádný jeho text neobsahuje žádný obdiv k žádné totalitní idiologii. Naopak všechny jeho texty i ty, které tak zpopularizoval komunista Ovčáček a komunistický nácek Miloš Zeman jsou jasným důkazem, že nikdy nebyl fascinován žádnou totalitní idelogií a vždy je kritizoval a především pro československý národ popisoval, jak se blížící totalitě bránit a jak zajistit přežití jazyka a kultury. 

Těžko říci kdo byl či je otcem Miloše Zeman, jestli to byl ruský mužik, agent KGB vysazený v protektorátu nebo agent gestapa. Je to nejen problém nás občanů této země, ale evidentně i Miloše Zemana, neboť jeho druhého rodiče usvědčuje sám z týrání dětí, tedy jeho matka byla pravděpodobně deviantní.  Je možné, že je to jeden z důvodů proč je alkoholikem a obecně prolhaným idiotem.