MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#116231 Re: Re:

2017-09-28 10:21

#116223: - Re:  

 

Havlova amnestie byla v prinicipu správná, Klaus-Zemanova makroamnestie byl zločin. 

Správnost Havlovy v principu spočívá v tom, že v komunistickém režimu byl každý občan Československa potenciální vězeň neboť komunistická totalita mohla kohokoliv kdykoliv kriminalizovat plně mimo právníc rámec komunistické totality. 

Druhý důvod Havlovy první amnestie byla kriminalizace jednání lidí, které demokracie jako kriminální neshledávají např. publikaci kritických textů, dožadování se práva shromažďovacího atd. 

Počet obětí propuštěných si, obávám se, vymýšlíš, ale skutečně byla v první amnestii chyba, kdy došlo ke zkrácení i závažných trestů těsně před propuštěním, u kterých by i tak následovalo do několika málo měsíců propuštění. 

Neřekl bych ale, že důsledkem propuštění bylo následné kriminální jednání, to se obávám, je odpovědnost oněch kriminálníků nikoliv toho, kdo je z kriminálu propouští. 

Po odpykání části trestu si vlastně všichni kriminálníci žádají o předčasné propuštění a je jim mnohokrát vyhověno. 

Klaus-Zemanova makroamnestie neměla a nemá dodnes žádné opodstatnění, rozsah byl gigantický, daleko přesahující první Havlovu amnestii. Klaus - Zemanova makroamenstie byla čistě jen uzavření oposmluvních a před oposmluvních ekonomických kriminalit, které se podařilo vůbec dostat k soudu a co je závažnější do fáze vyšetřování, žádný jiný smysl Klaus - Zemanova makroamnestie neměla. 

Nepochybuji o tom, že Klaus se Zemanem vybrali úplatky - např. Vomela z tria LTO Pitr-Krejčíř-Vomela za hotové odhadem 2 mld. prodal pumpy PapOil těsně před Klaus-Zemanovou makroamnestií a je tedy velmi pravděpodobné, že se snažil "vykoupit". Byl minimálně jedním z makroamnestovaných. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#116256 Re: Re: Re:

2017-09-28 17:22:44

#116231: - Re: Re:  

 Nikoliv.

Nebýt Havlovy amnestie, žila by dnes řada obětí předčasně propuštěných. Po Havlovi jsme pojmenovali letiště a Klause za jeho amnestii pranýřujeme. Havlem amnestovaní se dopustili téměř stovky vražd a těžkých ublížení na zdraví. Zdokumentovaných vražd způsobených propuštěnými zločinci při Havlově amnestii je nejméně 50. Nárůst kriminality po amnestii přivedl policii a soudy na hranici kolapsu. Nesouhlasím s druhým článkem amnestie Václava Klause, ale stejně tak nesouhlasím se zveličováním jejího dopadu na společnost. Na rozdíl od amnestie Klause, amnestie Václava Havla má na svědomí kolem 50 vražd a tisícovky poškozených a postižených a způsobila několikanásobně větší škody....
Takže když to vezmeme do důsleků, tak Havel byl nápomocen desítkám vražd, čili na jeho rukou lpí více krve, než na rukou Gottwalda.