MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#140718 Jediné, co je potřeba urychleně a masově řešit, jsou záložní zdroje....

2018-11-03 10:06

Belgie má mimo provoz šest ze sedmi reaktorů. Na ulicích se nesvítí a lidé mají omezit žehlení i vaření

.....a vodíkové hospodářství. JE pracují 3/4 z roku, obvyklý stav, 1/4 se odehrávají odstávky, zavážka paliva, atd. 

Pokud na této zemi přestane foukat vítra nevyjde slunce, je naprosto evidentní, že na ní také nebude nikdo, kdo by potřeboval elektrickou energii. Tedy řešme tento zakládní princip. 

Německo staví ve větrnících ročně 2,8 GW (temelím má 2,1 GW) s životností 15-25 let. Každoročně také staví soláry ve výkonu 800 MW. Tedy jediné, co je potřeba řešit, co s energií, jestli jí požít na vodíkové hospodářství, které se jeví jako ideální přes všechny komplikace, nebo používat jiný druh skladování energie. 

Co je ale naprosto jisté, že mimo nekonečného příběhu termojadené fůze, kterou už z tradice musíme jistě zkoušet :-), neb za dvacet let již jistě termo jaderná fůze bude naprosto funkční :-), je potřeba sebrat vše co máme nyní k dispozici ve skladování energie a to rozvíjet, přičemž je jednoznačné, že diverzifikace tam, kde to není životu nebezpečné, tedy především domácnosti, bytové domy, by se měly stát energeticky soběstačnými velmi rychle, tedy měly by energii vyrábět a spotřebovávat lokálně. Stejně tak by se to mělo stát standardem i pro kancelářské budovy, kde již nyní tak jako tak jsou záložní zdroje elektrické energie budovány. Stejně tak mají záložní zdroje energií (vlastní energetiky) i velké továrny. 

Měla by být využita plynová infrastruktura k budování kogeneračních lokálních jednotek jako záložních zdrojů, stejně jako by měly být rozvíjeny záložní zdroje bateriové všeho druhu. Tam je potřeba, aby se západní demokracie, velim rychle zbavili závislosti na centrálních zdrojích energie a velmi rychle diverzifikovali výrobu energií obecně. 

ČR jako čistě vnitrozemní stát měla být dávno iniciátorem řešení takové diverzifikace. Místo miliardy do hovadiny jako průmysl 4.0 a asi už šíleného Maříka se měla věnovat právě diverzifikaci výroby a spotřeby elektrické energie. Domácnostem by měly být nabízeny ostroví systémy za směšné peníze (výrobní náklady) tak, aby je mohly masově zavádět a mohl to klidně dělat Mařík a mohl to klidně spojit s průmyslem 4.0 - což ale není nic jiného než postavení laboratoře v které budou k dispozici vývojářům všechny standardizovaná rozhraní, tak aby mohli na ně napojovat svá zařízení a nemuseli si technologii rozhraní pořizovat pro vývoj sami. Ale to by nesměla ve Strakovce sedět banda StBáků, komoušů a idiotů, která se nechá okrást jedním vykutáleným šaškem, který na pojem "průmysl 4.0" dokáže vysát miliardu korun. Mařík vlastně jen postavil novou "státní elektrotechnickou" zkušebnu, ale z miliardu to bylo asi poněkud drahá legrace. 

 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#140743 Re: Jediné, co je potřeba urychleně a masově řešit, jsou záložní zdroje....

2018-11-03 15:35:46

#140718: - Jediné, co je potřeba urychleně a masově řešit, jsou záložní zdroje.... 

To je výsledek aktivit zelených. Potažmo Evropské unie. Plody jeich práce jsou zhoubné.