PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#901 Re: Re: Re: Re:

2015-02-18 18:30

#886: - Re: Re: Re:  

 ty jsi taková malá udavačská kurwa, viď? Tak bacha, aby ti nezkontrolovali doma Kláru, zda dodržuje léčebný režim. 


Nepřihlášený uživatel

#902 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-18 18:44

#900: - Re: Re: Re: Re:  

 Je to ženská, žijící v Kanadě, která usíná i se budí s rodinou paterčat a řeší...

Stana

#903 Re: Re: Re:

2015-02-18 18:51

#897: - Re: Re:   Stana, na základě čeho si nárokujete informace o příjmu Kiňové? 

 well 

prvni ceska patercata a hodne lidi jinych narodnosti se nas na to tady v Torontu vyptava  a

co jim mame odpovidat, ze to asi dopadne jako s Nadyou Suleman?

Cesti cikani si tady v Torontu udelali velice spatne jmeno

at uz to byla zebracka ktera zmlatila holi turistu  a jeji synove pak zmlatili dalsi reportery 

nebo mlady cikan ktery ukradl kasicku  donation a penezi na veterany z prvni svetove valky kvuli tomu ze pry mel hlad a to pobirali welfare on, pritlkyne a jeji deti a z dalsi clenove rozvetvene rodiny 

toz tak

 

LOS ANGELES (AP) — Octomom Nadya Suleman pleaded no contest Monday to a single count of misdemeanor welfare fraud for failing to disclose income she was receiving from videos and personal appearances while collecting more than $26,000 in public assistance funds to care for her 14 children.

 

Suleman was sentenced to 200 hours of community service and two years of probation, and ordered to pay a small fine. Her attorney, Arthur J. LaCilento, said that with financial help from friends, his client has already repaid the county welfare system.

 

"We could have litigated, there were a lot of issues we could have raised," LaCilento said of the possibility of taking the case to trial. "But she wanted to resolve this case quickly and not go through a public ordeal."

 

Suleman became famous in 2009 by giving birth to eight children who quickly became the world's longest-surviving octuplets. Like their six older siblings, the octuplets were conceived by in-vitro fertilization. Suleman has never revealed their father's identity.

 

She struggled to support them, resorting to earning money by doing a porn video, posing topless for different publications, dancing in a strip club and taking part in boxing matches with D-list celebrities.

 

Facing economic challenges last year, she applied for welfare benefits and collected $26,286 that she wasn't entitled to, authorities say.

 

The district attorney's office said she has since repaid $9,805 to the California Department of Health Care Services and $16,481 to the Los Angeles County Department of Public Social Services.

 

Suleman, 39, originally faced four felony counts and could have been sentenced to more than six years in jail.

 

Prosecutors said from the beginning, however, that they hoped to work out a plea bargain so she could remain free to care for her children.

 

Suleman has carefully shielded her children from public view since the octuplets were born.

Stana

#904 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-18 18:55

#902: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 omyl

ja resim krivdu ktera se deje Klare Vitkove Rulikove k vuli tomu ze pomohla patercatum


Nepřihlášený uživatel

#905 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-18 19:09

#904: Stana - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

omyl

babráte se téměř každým slovem a gestem z dokumentu a domýšlíte ...

P. Klára postupně uznala svou přehnanou péči, ale nemusela to ventilovat v tisku. Asi tak.


Nepřihlášený uživatel

#906

2015-02-18 19:10

Kdo máte kanál TLC zrovna běží šesterčata


Nepřihlášený uživatel

#907 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-18 19:50

#905: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Netušila jsem, co jedna pravdivá výpověď o osobní zkušenosti vyvolá. 

Jsem osočována z toho, že jako státní úřednice a sociální pracovnice vynáším intimní podrobnosti z rodiny klienta.
Ano, státní úřednice jsem - svým zaměstnáním. Pomoc rodině jsem dělala a stále dělám jako dobrovolník organizace Klub dvojčat a vícerčat zabývající se podporou rodin s vícerčaty, kterou jsem založila a 20 let vedu. Organizace (jak již název napovídá) byla založena na principu svépomocné skupiny matek. Klub dvojčat a vícerčat neposkytuje sociální služby, ale pouze poradenství a podporu. Není registrovanou sociální službou, nejedná se tudíž o sociální práci. 
Za MPSV jsem byla pověřena koordinací péče o rodinu paterčat (právě proto, že jsem se s nimi znala a znala jejich potřeby z hlediska vícečetných rodin - proto mne také rodina oslovila). Mým úkolem bylo organizovat setkání se zástupci MPSV, Středočeského kraje, pečovatelské služby, městským úřadem Milovice, atd., a sháněním sponzorů, tak, aby rodina dostala to, co potřebuje a efektivní pomoc se nedublovala. S romskou komunitou nemám žádné zkušenosti a přistupovala jsem k nim tedy jako ke každé rodině s vícerčaty. Za 20 let jsem spolupracovala se stovkami rodin z různých sociálních vrstev i etnik.
Vím, co je sociální práce a znám také její kodexy. V tomto případě se o sociální práci tak, jak je obecně pojímána, od počátku nejednalo - k matce jsem "nastoupila" jako jedna z členek podpůrné skupiny matek, tak, jako to dělám běžně. To, že jsme se spřátelily bylo proto, že jsem ji navštěvovala v porodnici několikrát týdně a snažila se jí být oporou, když její rodina byla daleko. Vše se odehrávalo na základě dobrovolnosti a mého rozhodnutí. Ve chvíli, kdy po návratu matky s dětmi domů nebylo komu podporu rodiny předat (místní RC nemělo zájem, stejně jako romské iniciativy v místě), se moje role změnila v zaměstnavatele terénních pracovnic. Tehdy jsem byla logicky nucena "couvnout" z role "kamarádky"... To, že jsem si neudržela odstup byla chyba, přiznávám.
V reakcích na článek na iDnes je mi dále vytýkáno, že rozdmýchávám protiromské nálady. Nic takového nebylo a není mým záměrem. Jen jsem se pozastavila nad určitými specifiky (chcete-li folklórními obyčeji), které pro mne byly neznámé a občas i zarážející, zejména v situaci, kdy rodina nemá peníze a je odkázána na pomoc od států a dárců. 
Jsem zmatena z reakcí romských aktivistů - přistupovala jsem k této rodině jako ke každé jiné s vícerčaty, ale často jsem slýchala "My to máme jinak". Což ostatně vyplývá i z reakcí kritiků, kteří si vybrali z článku mé zděšení nad plýtváním potravinami. 
Nerozumím tomu. Znamená nediskriminace nutnost nastudování socio-kulturních tradic a zvyklostí všech etnik u nás žijících? Je mou povinností znát kulturní zvyklosti každého, kdo se na mne obrátí s prosbou o radu či pomoc? Nemělo by tomu být naopak?
Domnívám se, že pokud žádám od někoho pomoc či podporu, logicky přijímám jeho pravidla. A pokud ne, mohu pomoc kdykoliv odmítnout.


Nepřihlášený uživatel

#908 Re: Re: Re: Re: bylo by fajn,

2015-02-18 20:07

#899: - Re: Re: Re: bylo by fajn,  

 Mateřská byla placena půl roku, dál bylo možno být doma na neplacené dovolené , ovšem bez příjmu. Fungovaly jesle a obvykle jsme chodily do práce do jednoho roku kdy byl zaměstnavatel povinen vás zaměstnat na tom samém pracovišti a funkci. Pleny se praly, automatické pračky nebyly a nebylo toho víc, včetně podpor a různých sociálních dávek


Nepřihlášený uživatel

#909

2015-02-18 21:26

Sama jsem úřednice ze sociální sféry. Paní Klára je člověk na svém místě. Její osobní nasazení, pracovitost,empatie, podpora, otevřenost, angažovanost nad rámec svých povinností vidím jako příklad dobré praxe a nikoli důvod k jejímu odchodu. A je patrné, že to pro ni byla obrovská životní i profesní zkušenost. Odstup si měla udržet, ale kdo neudělal nikdy chybu.  

 


Nepřihlášený uživatel

#910 Re:

2015-02-18 21:44

#909: -  

 S tím se musí jen souhlasit

Etana

#911

2015-02-18 23:53

909. 910 úřednice ze sociální sféry, co to je? Paní, co vyplňuje tisíce formulářů a buzeruje za šaltrem nebo hodná tetička, co chodí pečovat o malá cikáňata? 

Jděte do háje, dámy. Zasloužila si úctu za pracovitost a politování za zklamání, pokárání za pochybení a to je vše. Že v tom ona a její rodina hamtá jak v hnoji stále dokola a že skutečně probudila znova protiromské, velmi lehce spící nálady v ČR je pravda. Pokud to nechápe, nemá co dělat ve státní správě, není tak chytrá, jak by se čekalo od mgr, jak nám zde stále servíruje horda jejich obdivovatele. I když její diplom není z oboru, kterému se věnuje, ale jako protiklad k nijak vzdělané cigošce, co měla smůlu, že porodila kupu zdravých dětí v zemi, kde se rojí rasističtí pancharti  se to hodí. 


Nepřihlášený uživatel

#912 petici ANO

2015-02-19 01:51

#911: Etana -  

 Dobře, porušila mlčenlivost podle zákona. Asi je tedy takový profesionál jako paní ministryně. Zřejmě neovládá celou škálu sociální práce jako někdo, kdo péči poskytuje a je to pro něj denní chleba. Rulíková má přece jen jiný pracovní záběr a možná si neuvědomila, že se k situaci kolem paterčat nemá vyjadřovat. Nevím, neznám pravidla a nevím, zda mluvila za sebe a svou soukromou činnost nebo zda za sebe a svou pracovní činnost. Zda to lze odlišit. Práci podle pracovní smlouvy tam vykonávala až od jisté doby. Ale hlavně jde o to, co řekla? Prozradila něco tajného? Opravdu něco porušila? Kdyby šla do sporu se zaměstnavatelem, kdo by uspěl? Proč Samková neřeší tuhle záležitost, ale účet, který je čistý? Mně tedy daleko víc zajímá, proč na základě této kauzy útočí jen na Rulíkovou a nezabývají se tím, co vyplouvá na povrch. Nikdo se nevyjádřil k nemocenské otce, kontrole příjmů, kontrole čerpání účtu. To mi přijde mnohem důležitější než vytýkací dopis Rulíkové za pochybení. Informace o tom zveřejnily lidovky na základě povídání jednoho zdroje z MPSV před tím, než ho vůbec odeslali. Ten nemá povinnost mlčet?


Nepřihlášený uživatel

#913 Re:

2015-02-19 02:03

#911: Etana -  

 Diskuzi sleduji,  petici jsme podepsali oba … tak to vypadá, že celá rodina je svatá a ten zlý a nepřející člověk je Klára. Oni byli všichni na pohodu, vše zvládali, rozbroje dělala jen Klára a pečovatelská služba. Tak mě napadá, jestli jsme vlastně všichni neměli vlčí mlhu, když jsme tvrdili, že sledujeme seriál o paterčatech. Protože to tak sluníčkové, jak je popsané v článku romea  rozhodně nebylo. Že by někdo sledoval jiný seriál? Asi chyba v Matrixu.

Do očí mě uhodila věta o tom, že čtyřčata dostala dům a oni pouze městský byt – výčitka.

Rodina dokonalost sama a vzor všem rodinám, nejen s vícerčaty. Klára jim v podstatě ublížila, na pranýř s ní a pak rovnou na šibenici, takhle ubližovat tak dokonalé rodině…A facka pečovatelce je v pořádku, vždyť ta paní byla z pracáku a neměla tam co dělat.

 


Nepřihlášený uživatel

#914 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 04:30

#901: - Re: Re: Re: Re:  

Jedna rodina, jedna oslava, ale pět oslavenců. První česká paterčata dnes slaví první narozeniny! Jak s nimi maminka Alexandra Kiňová (24) a Antonín Kroščen (27) prožili první rok života? To sledoval Blesk.

 zdravím Česko. Pro ti kteří jsou pořád zaostalý a dementní. . Já Daně platim stejne jako vy. 

Mám školu
Mám už šestým rokem práci,Kde jsem zástupce VEDOUCÍHO. 
NEKOUŘÍM 
Nepiju
Nikdy jsem neměl problémy se zákonem. . 
To jen pro ty který o me pisou ze Mám nastoupit do vězení. .
Jinak DĚKUJI ZA KRÁSNÝ KOMENTÁŘE A TĚM KTEŘÍ NÁM PSYCHICKY POMÁHAJÍ A ZASTÁVAJÍ SE NÁS. 
Otec paterčat
Promiňte, ale školu vám moc nebaštím s tou vaší češtinou a záznamy o vašem zaměstnání se také dají dohledat, opravdu není nutné si vymýšlet, abyste si dodal na důvěryhodnosti. 
Se zákonem možná problémy vy sám nemáte a neměl jste, vaše rodina ano. 
Ale to je vedlejší a netýká se to dětí. 
Proto ani není nutné abyste se takto prezentoval.
PS: vaše přítelkyně (nikoli manželka, že?) odpracovala a odevzdala na daních kolik, než jste se rozhodli mít druhé dítě? V jejím věku ani den, neboť byla po učňáku hned přes tři roky na rodičáku ne? Nepřipadalo vám to nezodpovědné, uvažovat o druhém dítěti, když jste neměli pomalu ani kde bydlet? 
Že pak bylo dětí pět je vedlejší - jsem moc rád, že se všechna narodila zdravá a že se jim daří, to opravdu! Je to veliká zvláštnost a štěstí ;-)
Ale nedělejte tu prosím ze sebe světce, nejste jím ani jeden, jen se vám zadařil přírodní skoro zázrak, to ale neznamená, že si lidé automaticky nesmí nic myslet, nebo napsat.
2. červen 2014 v 4:17
 
Dobrý den,
můžete mi, prosím, normálně, seriozně odpovědět PROČ jste se rozhodli děti medializovat? Zvláště když jste takovou možnost dříve rezolutně odmítli!
Už dřívější focení pro Blesk vyznělo jen jako škemrání o peníze, neboť vám přestal sponzor kupovat mléko pro děti a vy jste nechtěli (možná odůvodněně, nevím) převést děti na levnější výživu.
Opravdu nechápu, proč drobečky, kteří nemohou vyjádřit svoji vůli, taháte do bahna bulváru.
Když se pak na svoji adresu dozvíte i něco negativního, místo abyste se zamysleli, že si za to tou přehnanou medializací můžete sami, obviňujete společnost z nesnášenlivosti ....
2. červen 2014 v 4:34

Nepřihlášený uživatel

#915

2015-02-19 05:08

TÚ, který zřídila Rulíková-Vítková, a na který posílali lidé peníze pro paterčata, smí vyluxovat právě jen Rulíková-Vítková?

 

POKUD tomu tak je, pak vidím konečně pravý důvod, proč se tahle "ochránkyně" paterčat tolik snaží, aby ukázala rodinu v tom nejhorším světle.


Nepřihlášený uživatel

#916 Re:

2015-02-19 05:29

#915: -  

ne nemuze, je tam vice lidi kteri kontroluji vydaje

napriklad nakoupit mleko pro deti, zaplatit najem na 2 mesice, zaplatit chuvy atd

 TU nejde zneuzit, jsou to penize pro POTREBY patercat a jak rekla Klara

kdyby se rodice zminili,  zaplatila by z TU i skolni vylet i pro Tonyho,

 skolka by ji dala potvrzeni kolik bylo vybrano a kam ty penize sly

 

je velka skoda ze Kinova/Kroscen takhle Klare ublizili

rodice patercat  se v tom  nejhorsim svetle ukazali sami svym nevdekem a poznamkami na fb

zbiti  pecovatelky babkou taky rodicum ublizilo


Nepřihlášený uživatel

#917 Petici a Kláře Vítkové Rulíkové: NE

2015-02-19 07:09

 

Účast, snaha, ochota a obětavost je jedna strana mince a druhá strana je její selhání, chování, pomlouvání rodiny a vulgarita. Jestli si takto někdo představuje úřednici - ženu MPSV a odbornou poradkyni pro vícerčata, já ne a proto Kláru Vítkovou Rulíkovou nepodpořím.

 

 

O Kláře Vítkové Rulíkové jsem přečetla snad vše, co se dalo dohledat.

 

Komentáře kladné i záporné. Pro mě je podstatné vlastní vyjádření KVR, kde si mimo jiné mnohdy protiřečí.

 

Častá reakce KVR je zastrašování, také v její knize o dvojčatech, v rozhovorech.

 

 

Být členem nějaké mezinárodní organizace je dnes věc zcela běžná, ale není běžné, aby se kongresy konaly na půdě poslanecké sněmovny, nebo ano? Zajímavé fotografie na dvojcata-asociace.cz.

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#918 Re: Re:

2015-02-19 07:16

#913: - Re:  

 Prosím, může mi někdo sdělit, proč vlastně celá tato kauza vznikla a co ji odstartovalo?Kdo ukončil spolupraci a proč?Byla ro rodina, nebo paní KRV?

Na mne to dělá dojem, že to nejsou vztahy, ale jen peníze a to je smutné.

 


Nepřihlášený uživatel

#919 Re: Re: Re:

2015-02-19 07:33

#918: - Re: Re:  

 Pro Kiňovce nedobitný TU. Když oni shtějí ty prachy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Nepřihlášený uživatel

#920 Re: Re: Re:

2015-02-19 07:34

#918: - Re: Re:  

Zřejmě KVR řekla něco, co se rodiny dotklo, nebo něco s TÚ už v té době a rodina se rozhodla ukončit spolupráci. Což se ovšem nebíbilo KVR a tak ten článek na ona idnes, podle hesla: nejlepší obrana je útok? Je to můj názor. Nikdy jsem nikde nepřečetla žádný negativní komentář od rodičů paterčat vůči Kláře. Negativní komentáře od Kláry vůči rodině ano. Navíc celé prázdniny-2 měsíce zvládla rodina pečovat o děti bez pomocí pečovatelek (vyjádření KVR).

 

Diskuze Sama doma 3. listopadu 2014

 

Tony: Klaro krom tech odpovedi, ktere nejsou pravdiveeeee. A lzi ktere tu projevujes . Nepripadas mi jako clovek kterej ma pravo sirit nesmysly. . . . . . Babicka tu pracuje? Ukaz mi kde.. klarko timto bych chtel aby jsme nase uzasne vztahy plnych lzi a vypocitavosti . Z tve strany samozdejme .. chci ja i sasa ukoncit veskery styk. Nebudu se docitat jak se po nas vezes...

 

Klára Rulíková Vítková: Je mi líto, že rodina má pocit, že o ní lžu. Babička pracovala 9 měsíců v rodině, od října zde již zaměstnána není (netuším, že bych někde uvedla, že v současné době pracuje)... Nemyslím si, že se po Vás vozím - raději si to povíme osobně v pátek, OK?

 

  • Alexandra Sašenka Kiňová Ja si myslim,ze dohoda byla na obou stranach...A tim Klara bude mit vice casu, se venovat dalsim lidem ktery ma...Myslím ze dnes setkani bylo prijemne:)))))

    11. listopad 2014 v 10:31

 

  • Alexandra Sašenka Kiňová Pani Zuzano. Myslim ze asi vite vsechno o mem pripadu kdyz si dovolite tohle napsat. . . Ano Klara nam hodne pomohla, ale sama se nam nabídla. A hlavne to delala z vlastni vule..
    aa urcite bych nikdy nebyla na ulici. Pisete to tak jako by nam mela platit najem. Nechapu jak nekdo muze komentovat neco o cem nic nevi... jen z medialnich stránkách...

    11. listopad 2014 v 10:50

 


Nepřihlášený uživatel

#921 Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 09:10

#920: - Re: Re: Re:  

 Souhlasím a lehce doplním:

- 3.11.2014 - chat, KVR = raději si to povíme v pátek, OK?

- Pátek = 7.11.2014. Obsah hovoru = ?

- 8.11.2014 (sobota) = Oficiální prohlášení předsedkyně Klubu dvojčat a vícerčat Mgr. Kláry V. R.:                                       Na základě žádosti paní Alexandry Kiňové, nebudu již od 8.11. mediálně zastupovat její rodinu a také je nebudu zastupovat při jednání s úřady. (zdroj, Dvojčata.cz.

     Rozhovor v tisku 5.1.2015 s paní KVR ohledně rodiny paterčat je minimálně nevhodný, slušně řečeno.  


Nepřihlášený uživatel

#922 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 09:25

#921: - Re: Re: Re: Re:  

 ak chcete byt objektivna/ý tak vo svojom príspevku uveďte aj komentáre p. Kroščena a slečny matky v ich fc skupine v ktorých obviňovali a napadali  p. Kláru

pokiaľ sa pamätám tak článok z 5.1.15 bol reakciou práve na tieto ich komentáre na fc

alebo to mám chápať tak, že keď sú tie ich nechutné prispevky už odstránené tak sa všetci majú tváriť, že sa vlastne nič nestálo a  ta podarená dvojica K+K nič nechutné nepísala?

až také neviniatka K+K nie sú ako sa ich snažite vykresliť, existujú aj archívované správy, na to nezabudajte

 

 

 


Nepřihlášený uživatel

#923 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 09:36

#921: - Re: Re: Re: Re:  

 To je právě ono, v roce 2014 se KRV se rodinu stavěla ,neslyšela jsem ani nečetla žádné negativní reakce. To co,následuje letos je něco jiného. Ono stačilo,když se s ní rodina chtěla rozejít, tak poděkovat a přijmout připomínky, které bylyrozhodně míněny v dobrém slovy smyslu.


Nepřihlášený uživatel

#924 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 09:47

#922: - Re: Re: Re: Re: Re:  

      Má objektivita vyplývá z oficiálních zdrojů přístupných veřejnosti. Pokuď jste nabyla dojmu, že fb je veřejné médium, sklamu Vás. Nicméně sama p. Klára prezentovala, že stránky nesleduje.

     A když zastáváte názor, že článek z 5.1.2015 je reakcí na fb, o to víc p. Kláře škodíte, uvědomujete si to? Jste dost naivní.


Nepřihlášený uživatel

#925 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-19 10:24

#924: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ale v tom článku není nic jiného než to, co bylo v televizi.To, že jsou natažené ruce, nespokojenost skoro se vším, to tam bylo jasně vidět. Co jsem tam však neviděla byl vděk  a myslím, že tam nebyla ani jedna kniha ze které by rodiče četli Tonymu, nebo nějaké lepolero,kde si si synek listoval když jako předškolák neumí číst. Ano byly tam hrací konzole otce i syna,