Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#8026 eLKa a Dalda - Čechy Čechům

2016-03-28 20:22


Nepřihlášený uživatel

#8027 Ekcelent - "Pomáhať a chrániť"

2016-03-28 20:27


Nepřihlášený uživatel

#8028 Ekcelent - "Zamatový prevrat" (prod. Kepler)

2016-03-28 20:37


Nepřihlášený uživatel

#8029 Něco málo o Velikonocích

2016-03-28 20:43

Velikonoce

Velikonoční nebo také Červené pondělí následuje po křesťanském svatém týdnu, respektive po neděli Zmrtvýchvstání Páně. Chlapci podle zvyků chodí vyšupat děvčata, za což si většinou odnáší malovaná vajíčka. V České republice je Velikonoční pondělí dnem pracovního klidu.

Velikonoce jsou nejvýznamnějším křesťanským svátkem, samotné Velikonoční pondělí ale liturgický svátek není, křesťané oslavují radost z vykoupení.

S tímto dnem se pojí hodně tradic, a to hlavně koledování s pomlázkou. V některých krajích Česka dodržují lidé zvyk, podle kterého na přestupný rok mají vyšupat dívky chlapce.

Koledníci dostávají za odměnu kraslice, v poslední době je ale někdy nahrazují sladkosti nebo i sklenka alkoholu na zahřátí. Na Moravě a ve Slezsku se děvčata polévají vodou nebo rovnou hází do potoka, čímž o ně podle zvyků chlapci projevují zájem. Tento zvyk je mnohem rozšířenější na Slovensku.

Šlehal se i dobytek

Samotná pomlázka se plete většinou z vrbového proutí. Vyšlehání proutkem, pomlázkou (tatarem), vařechou či jalovcem má ženám zaručit mládí, krásu, zdraví a plodnost. Dříve se šlehaly nejen dívky, ale i dospělí lidé a dobytek. Vejce se nejčastěji barvila červenou barvou, která je považována za symbol života. Proto je Velikonoční pondělí někdy známé právě jako Červené pondělí. Ke zdobení se používají barvy, vosk nebo i různé potisky a samolepky.

Vejce je důležitým znakem Velikonoc, má symbolizovat plodnost a často se mu přisuzovala magická moc. Tradice barvení vajíček vychází z čínské kultury a je stará víc než pět tisíc let. Vejce údajně má být jako zamčený hrob, ve kterém je přesto ukryto něco živého.

Hledání vajíček

V mnoha domácnostech se na Velikonoce peče beránek. V této souvislosti se také traduje, že každá žena a dívka by si měla v pondělí vzít něco nového na sebe, aby ji beránek tzv. nepokakal.

V některých jiných evropských zemích lidé vůbec neznají koledování. V mnoha státech, například v Německu nebo v USA děti hledají vajíčka či sladkosti ukryté na zahradě. Norové mají zase Velikonoce spojené s detektivními příběhy a pobytem na horách.

Velikonoce jako vrchol liturgického roku

Tři dny, které Velikonočnímu pondělí předcházejí - tedy Velký pátek přes Bílou sobotu až po nedělní Boží hod velikonoční (Slavnost Zmrtvýchvstání Páně), jsou vyvrcholením křesťanského liturgického roku. Věřící si připomínají ukřižování a zmrtvýchvstání Ježíše Krista.

Velikonoce se však slavily i v předkřesťanských dobách, byly spojeny s příchodem jara. Na Velký pátek si křesťané připomínají smrt Ježíše Krista. Hory podle pověstí vydávají své poklady a také by se nemělo prát prádlo. Lidé totiž věřili, že bude namáčené do Kristovy krve místo vody. Velký pátek je součástí Svatého týdne, který začíná Květnou nedělí.

V evangelických rodinách se jedná o sváteční den zpěvu pašijových písní a modliteb. Velký pátek si vysloužil také lidové přívlastky Bolestný či Tichý, což vyjadřuje smutek a půst věřících na památku ukřižování Ježíše.

Páteční bohoslužby v kostelech začínají už ve tři hodiny odpoledne (čas, kdy měl údajně zemřít Ježíš Kristus). U katolíků neprobíhá ten den eucharistie neboli přijímání chleba a vína proměněné v Kristovo tělo a krev. Čte se z evangelií, a to především pašije, tedy části, které připomínají poslední chvíle Ježíšova života. Kostel bývá vyzdobený chudě, chybí květiny a svíce.

Zvony v Římě

Podle tradice o den dříve, tedy na Zelený čtvrtek, odletěly všechny zvony do Říma a vracely se až na Bílou sobotu. V některých vesnicích je dodnes nahrazují děti s řehtačkami. Připomínají tak aktuální čas, který normálně hlásily právě zvony. Od roku 2016 je Velký pátek opět státním svátkem, dohodli se na tom zákonodárci v prosinci 2015. Býval jím už za dob Československa, v roce 1951 byl ale zrušen. Největší slavností křesťanského církevního roku je Boží hod Velikonoční. Ten den  křesťané oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Symbolem je upečený beránek jako oběť. V některých zemích se tradičně jí jehněčí nebo kůzlečí maso.  


Nepřihlášený uživatel

#8030 AkaBianco - OSUD

2016-03-28 20:44

KAZATEL-MT24-Z.J,12,13

#8031

2016-03-28 23:07

Sám V.Putin na jedné konferenci řekl USA podívejte co jste udělali krizi brzy nastane doba MESIAŠE Tím myslel EVANGELIUM MATOUŠE A KAPITOLE 24 ale zapomněl na polnice Zjevení Janovo a to co vše bude následovat 

Vlastenec Patriot

#8032

2016-03-28 23:20

Islamisté používají praktiky které se používají v Gvantanámu ve věznici na Kubě kde operuje USA a Kuba žádala USA o navrácení věznice okupanti 

islám zombie horror v evropě

#8033 čeká nás invaze ve stylu zombie apokalypsy od leona kennedy

2016-03-29 06:29

čeká nás invaze ve stylu zombie apokalypsy 

umbrella použila svuj virus v našem světě na blyzkem vychodě postavila tajne laboratoře a vyvijely vakciny něco se posralo a obyčejni lide začaly magořit mněly vydiny o nějakem proroku mohamedovy a začaly šilet začaly uctivat nějakou falešnou viru islám muslimové jsou stejně krvežiznivy jako zombici chodijou jako přivandrovalci to je stejne jako chuze zombie když se podivate na film třeba resident evil tak s těma muslimama je to podobne šiřit  chaos strach upadek civilizace boj o přežiti krvežiznive hordy co chcou zabijet kteři šiři jen temnotu a skazu doporučuju se podivat na filmy o zombi protože to je dobre jak znat sveho nepřitele dokonce aji zvyřata jsou chytřejši než muslimové učeni islámu  mužu porovnat k t viru islám jako zhoubna nakaza  člověk se měni na zombika denik racoon city jsem leon kennedy a musime zachranit svět připravte si zbraně a nezapomente střilet zombie do hlavy chodijou vedle sebe jsou jako tlupa vlku a neodděly se od sebe jdou zabijet a jsou velmy nebezpečni musime najit vakcinu na t virus a zachranit svět před fanatickou vírou islámu

leon kennedy a jill valentine

#8034 Re: zprava od leona kennedy a jill valentine

2016-03-29 07:28

#8032: Vlastenec Patriot -  

 ten islám to vytvořila tajna organizace umbrella stala se nehoda v laboratoři na blyzkem vychodě v saudske arabii američane tam měly tajne laboratoře jmenovaly se společnost umbrella a začal se mezi lidmy šiřit t virus 

Vlastenec

#8035 VIDEO: Evropa není svobodná! Viktor Orbán hovoří o uprchlících a vyzývá k odporu [CZ Titulky]

2016-03-29 08:30

VIDEO: Evropa není svobodná! Viktor Orbán hovoří o uprchlících a vyzývá k odporu [CZ Titulky]


„Dámy a pánové, Evropa není svobodná. Svoboda znamená říkat pravdu a v dnešní Evropě je říkat pravdu zakázáno. Ač hedvábný, náhubek je stále náhubek. Je zakázáno říkat, že ti, co sem přijíždějí nejsou uprchlíci a varovat před současnými riziky migrační vlny. Je zakázáno říkat, že další miliony migrantů jsou připraveny vyrazit směrem k nám. Je zakázáno informovat o tom, že masová imigrace přináší nárůst kriminality a terorismu do našich zemí. Je zakázáno poukázat, že ty masy, které sem přijíždějí z jiné civilizace, ohrožují naši kulturu, náš způsob života, naše zvyky a náš způsob života.“ Říká mimo jiné Viktor Orbán ve vloženém videu.


Na české scéně jsme měli jediného politika, který se nařízením EU vzpíral podobně, jako Viktor Orbán, který ovšem navíc před politikou EU i varoval a nemohu jej nepřipomenout (ač stokrát mám výhrady k jeho privatizaci!):


VICE-VIDEO: Evropa není svobodná! Viktor Orbán hovoří o uprchlících a vyzývá k odporu [CZ Titulky]


Nepřihlášený uživatel

#8036

2016-03-29 09:48

             

pryč se zrádci

#8037 Re: tenhle sluničkovy havlofašismus se musí zakázat

2016-03-29 12:53

tenhle sluničkovy havlofašismus se musí zakázat

 nechci v česku. imigrantskou svoloč. gengy. ghetta. no go zony. hlidky šária. mešity. barbary.muslimy. fetaky. nasilniky. vrahy. teroristy. pedofily. učeni z koránu. právo šária. jihad. kolaboranty.armadu nato. nasily na ulicich. kriminalniky.nechci aby všude staly černoši. zahalovani žen.zradci. vyhružky od muslimu.upalovani.ukřižovani.řezani hlav.multikulti fašismus.naboženskou nenávist.nechci žadnou totalitu

Vlastenec Patriot

#8038

2016-03-29 13:08

Myli Vlastenci Fašistum Havla se nezamlouvá pravda jak na webech AERONET A SPUTNIKNEWS.CZ důvody sou jasné ten kdo vidí pravdu a agresi v ZÁPADU tak je špatný nám nikdo nebude diktovat čemu věřit a čemu ne nevěřím TV H.....a USA KEŘÍ SE POMOCI NELEGALNICH UPRCHLIKU SNAŽÍ ZNIČIT EKONOMIKU EVROPY K..... Západní 

mé jméno není určitě

#8039 Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 15:12

znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem 

 tenhle bordel nebude v roce 2505 ale dřiv budou světu vladnout idioti budeme zalevat zahony  sodovkou braundo misto vody prezident bude wrestler ve vězeni vam budou tlustoši sedět na hlavě a za kamoše budete myt vola kterej se bude divat na serial ah moje koule a nejlepši film nominovanej na oskara bude film se jmenem prdel a bude jenom prdět na papirovich bankovkach budou xichty dilentu a cvoku a města v odpadcich to bude krasna budoucnost diky imigrantum vlastizradcum a xenofilnim sluničkařum 

vlastenec Patriot

#8040 Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 16:14

#8039: mé jméno není určitě - Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem  

 promin ale žadnej rok 2505 nebude tahle civilizace je do roku 2030 tak aji posledni PAPEŽ a prezident USA OBAMA JE POSLEDNI PREZIDENT KTERY JAKO PAPEZ ZEMŘE PROTOŽE PACHAJI NA CIVILIZACICH ZLO A ZABIJI V ZEMICH


Nepřihlášený uživatel

#8041

2016-03-29 16:30

VIDEO Ženisté syrské armády pokračují v odminovávání Palmýry po tom, co město osvobodili od bojovníků Islámského státu.

Podívejte se na videu, jak vojáci odpalují minu v jedné z ulic starobylého města.

Teroristé prchající ze syrské Palmýry zničili velkou část architektonických památek světového významu, zbývající zaminovali, řekl novinářům náčelník ruského střediska pro usmíření znepřátelených stran, generálporučík Sergej Kuralenko.

Více: VIDEO Ženisté syrské armády pokračují v odminovávání Palmýry po tom, co město osvobodili od bojovníků Islámského státu.


Nepřihlášený uživatel

#8042

2016-03-29 16:32

Sputnik Lotyšsko obdržel oficiální vyrozumění o tom, že internetový zdroj bude v doménovém pásmu .lv zablokován.

Jak vyplývá z oficiálního dopisu doménového registrátora odvolávajícího se na žádost lotyšského ministerstva zahraničních věcí, „registrace názvu domény sputniknews.lv je porušením podmínek usnesení Rady EU o omezujících opatřeních v souvislosti s ohrožením územní celistvosti, suverenity a nezávislosti Ukrajiny". V dopise se hovoří o tom, že porušení norem daného usnesení se může stát důvodem pro pohnání k trestní odpovědnosti v souladu s Trestním zákoníkem Lotyšské republiky.

Více: BLOKACE PRAVDÍVÍCH MEDII PŘIPRAVA NA VÁLKU TAK HODÍME CENZURU


Nepřihlášený uživatel

#8043 Evropa kapituluje a ustupuje na všech frontách

2016-03-29 16:40

Evropa kapituluje a ustupuje na všech frontách 

Teroristické útoky zasáhly „srdce Evropské unie“, což dokazuje, jaká je nynější bezpečnostní situace v Evropě. K útokům došlo jen pár dní poté, co byl ve čtvrti Molenbeek zadržen strůjce loňských listopadových pařížských atentátů Salah Abdeslam. Položme si otázku, která by nikoho neměla nechat klidným. „Jak je možné, že v Bruselu, kde sídlí velitelství NATO a řada evropských institucí, se tak dlouho mohl skrývat i terorista Abdeslam“?

Do řad Daeše odešlo bojovat z Evropy několik tisíc lidí. Tím pádem se nám naskýtá otázka, kolik takzvaných spících teroristů se momentálně infiltrovalo v aktuální migrační vlně a čeká na příkaz, kdy udeřit v jednotlivých evropských městech. V Praze nevyjímaje. Musíme si uvědomit, že tisíce lidí z migrační vlny nebylo vůbec zaevidováno. O to těžší mají tajné služby konkrétních evropských států ztíženou pozici sledování potancionálních teroristů v Evropě.

VICE-Evropa kapituluje a ustupuje na všech frontách

NWO KROKY VLASTIZRÁDCŮ!!!!!ANO,ČSSD,TOP09,KDU-ČSL,ATD!!!!!

Screeny č. 2 až 8 : V příloze k emailu č. 2 byla následující prezentace. V závěru Herzmann nabádá k manipulaci veřejného mínění pomocí dojemných uprchlických příběhů, ubrečených dětí apod. Screen č. 9 :Vše co loutkový Sobotka řekne a co udělá je předem připravené od jeho poradců a expertů Screeny č. 11 - 15 : Dokument v příloze - Ke strategii migrační politiky. Č. 13 = Odmítání kvót vládou bylo pouze účelové, aby si mohli hrát na obránce před imigracíScreeny č. 17 - 19 : Prezentace společnosti Millward Brown pro ČSSD - chtějí využít prostředků neurovědy a sociální psychologie, aby zjistili jak nejlépe oblbnout voliče Screeny č. 23 - 24 : Tým zodpovědný za tvorbu dlouhodobého programu ČSSD - většina členů jsou pro-imigrační neomarxisté. Následuje příloha MDA - dlouhodobý program Screeny č. 25 - 31 : V dlouhodobém programu ( nyní už zveřejněném) plánuje ČSSD boj za nový světový řád, globální vládnutí, zničení samostatných národů a multikulturní socialismus Screeny č. 35 : MDA = Masarykova demokratická akademie. Pod nevinným názvem se skrývá parta protinárodních, neomarxistických ideologů a aktivistů. Z MDA plánují udělat klíčový orgán strany Screen č. 36 : Doručené emaily 2013 Screeny č. 37, 38 : migrační večerníček v lepší kvalitě Screeny č. 39 - 41 : starší emaily ve složce Odesláno

VICE-Oto Novotný - 4. balík Emailů

 VICE-Třetí dokument je o Prorůstání neomarxismu do struktur ČSSD 

 


Nepřihlášený uživatel

#8044 Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 16:41

#8040: vlastenec Patriot - Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem  

 to ja vym do roku 2030 maji plan nový světový řád vedeny z osn to ja někdy rad pišu voloviny ale film to byl dobrej doporučuju ti se na něj podivat zasměješse 


Nepřihlášený uživatel

#8046 Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 16:54

#8040: vlastenec Patriot - Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem  

 to s tim prezidentem obamou a papežem take vym ale jsem rozhodně zvědavej jak to bude mezi donaldem trumpem a hilary clintonovou pokud ma byt obama posledni prezident tak jsem zvědavej co se stane jinak barak husein obama se narodil v keni v muslimske rodině možna je on tim mabusem podle proroctvi jinak obama je muslim stejně jako jeho rodina 

PATRIOT

#8047 CO MEDIA NAUKÁŽI Teroristi "migranti" z ISIS , už jsme tu!!!

2016-03-29 17:05


Nepřihlášený uživatel

#8048 Re: Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 17:09

#8046: - Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem  

 TO JE PODVOD NA LIDI TAM DEMOKRACIE NENI TY CO SOU U TRAMPA PUJDOU DO TABORU PRO NEPOHODLNÉ O TOM PSAL AJ AERONET ŽE SE SKUPUJI RAKVE UMELE A SOU TAM VELKE TABORY JAKO BY KONCENTRAKY


Nepřihlášený uživatel

#8049 Re: Re: Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem

2016-03-29 17:12

#8048: - Re: Re: Re: Re: znáte film absurdistan z roku 2006 tohle se stane se světem  

 ja slišel že trampa chcou zastřelit stejně jako kennediho jinak o těch taborech vym a těch rakvy je asi pul milionu minimum a ty koncentraky se jmenuji koncentračni tabory fema a jsou jich v usa 40000 to je take na internetu a ty koncentraky američanum pomahaly vytvořit  bivaly fašiste z německa to same aji nacističti vědci zmizely do ameriky po válce


Nepřihlášený uživatel

#8050 Zabijte všechny! Islám je jediné řešení! řvou migranti

2016-03-29 17:14