PETICE na podporu Kláry Vítkové - Rulíkové (paterčata)


Nepřihlášený uživatel

#726

2015-02-14 21:49

 

 I já tvrdím, že z  99,9 % nemáte pravdu

 

 


Nepřihlášený uživatel

#727 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 21:53

#725: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 Babce nic nejde pod nos,co není po jejím,  ona se považuje za celebritu  a podle toho se chová,  jen navíc s použitím fyzické sily


Nepřihlášený uživatel

#728 Re: Další názor

2015-02-14 22:03

#716: nevím - Další názor 

Nevím, jak dlouho jste v důchodu, ale podle délky mateřské jen 6 měsíců, se jednalo o totalitu, kdy jste byla zaměstnaná a to se pracovat muselo a práce byla pro všechny. Takže možná ani netušíte, jaké stresy dnes musejí mladí zažívat a spousta si jich netroufne mít více jak jedno dítě a spí kolikrát jen na matracích i když mají nadstandartní příjmy, protože dnes práci máš a zítra ji také mít nemusíš a snaží se šetřit. 

nevím

#729

2015-02-14 22:05

#717: - Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

Mám názor, že to mnohým nešlo pod nos, pracovat u paterčat, píši znovu, že jedna pečovatelka tam byla a je pořád a neměla s rodinou problém a v dokumentu vypovídala vícekrát. Za chybějící pečovatelku nastoupila babička na noční, po té, co celý den kmitala od rána, od 4 hodin ráno tuším tehdy.

To mi chcete říct, že babička kmitala, já jsem ji pořádně neviděla nic dělat, pořád jen kecat, nebo tahat dítě tak, že bych ji nesvěřila ani kočku a to nemluvím o pánovi st. Vůbec se nedivím pečovatelkám, to si myslím, že některá byla zdrav. sestra a má středoškolské odborné vzdělání, bohužel mladá matka má vzdělání a rady jen od své matky st.


Nepřihlášený uživatel

#730 Jak to vidím já - pokračování

2015-02-14 22:07

Jestliže mají padat hlavy tak všem. Jako první se zmínila sociální pracovnice že děti budou odebrány dokud nebudou mít K+K zařízený byt.Jako druhá to řekla hodná teta Petra v dokumentu a jako třetí to řekla p. Rulíková. Myslím si že více lidí sledovali ČT kde tohle zaznělo od p. Dobiášové, než si to přečetli lidé v článku na idnes. Dále jde o peníze. Sl. Kiňová pravidelně lhala a sociální pracovnice na úřadě tohle musela vědět. Peníze dostávali poukázkou, navíc na diskusi ČT je to jasně napsáno že se rodině peníze posílají "bokem", dá se zjistit na poště,dále peníze z dokumentu atd. Takže - zkontrolovat všechny doklady a písemnosti které se musí zakládat a tuto pracovnici, či pracovníky vyhodit, či jim poslat vytýkající dopisy - vše přes média a jmenovitě. Déle zjistit lékaře který vystavil falešnou neschopenku (viděli jsme a slyšeli v dokumentu že to je jako)pro p. Kroščena, nahlásit tohoto lékaře na lékařskou komoru, zjistit a vysvětlit z jakého důvodu a proč má p. Kiňa invalidní důchod, co jsem viděla či jsme viděli, tančí, běhá, zvedá či vzpírá děti, takže záda či klouby to nebudou, popíjí alkohol a kouří, takže srdce, cévy, slinivka to nebude, a nenapadá mě nic vážnějšího na co by mohl mět ID.Bez nohou či rukou není. Takže názor a pravdivý - posudkového lékaře, jinak ten co mu ID vystavil tak výpověď a můžeme pokračovat. Proč p. ministyně uvádí lidi v omyl, proč nepomohli rodině paterčat i když o této mimořádné situaci vědělo snad celé ministerstvo, jestliže pomohli, stačí zveřejnit jak a jak pomohla p. Rulíková. Taky by mě zajímalo jak dlouho pracovala sl. Kiňová, která se ohání tím jak pracovala., mě to jaksi pořád nevychází ohledně jejího věku a věku Tondy a můžu pokračovat. Jak dlouho a kde pracuje p. Kroščen, i zde je vše opředeno tajemstvím, ano víme že nyní pracuje či nepracuje v Bille. Tohle by měl být námět na reportáž ČT místo slátaniny kterou nám předvedla. Zveřejnit kolik peněz celá rodina Kiňů a p. Kroščena a malého Tondy dostali za 13-ti dílný seriál a hlavně zda to přiznali. To není závist ,kdyby mě chtěl někdo napadat, chci vědět kde je pravda. Taky by mě zajímal názor na to vše p. ministryně. O této petici určitě ví a předpokládám že diskusi si čte. Jestliže chodí na FB Romea a tam lajkuje nesmyslné články tak by se mohla vyjádřit i zde. I když si myslím že by měla být nestranná ale je to jen můj názor. Nebo snad p. ministryně shání potenciální voliče ?????


Nepřihlášený uživatel

#731 Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:08

#728: - Re: Další názor 

 ženy, které se staraly o malé děti, pracovat rozhodně nemusely.  že jsou dnes stresy, o tom žádná,  ty matrace - no ok, ale  to je v rodinách, které platí hypotéku, které se snaží zařídit, které žijí hospodárně.

To neplatí ani náhodou o rodině Kiňových, nic nemají, neměli, možná tedy  ty matrace měli, a k tomu značkové oblečení ? Jak to, že měli jedno dítě a holobyt? Mají snad zdravé ruce a mohli pracovat a ne žít z dávek.  Otec přece pracoval, nebo to aspoň tvrdil. Někde  mně něco nesedí. Nic uspořeného, žádné plány, žádná příprava na druhé dítě, Nekoupili si ani dupačky, nebo čepičku,  proč  si třeba nekrátila čas  matka v porodnici pletením? 

Skláním se před dnešními maminkami, které zvládají stres, i  nedostatek, ale děti si pořizují zodpovědně a  nečekají, že vše za ně "někdo" vyřeší. Ty pak mohou oprávněně řvát, že se stát nestará

 


Nepřihlášený uživatel

#732 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:09

#727: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 Pokud by byl systém péče nastaven správně, tak bychom třeba o žádné babce ani nevěděli, a nebo taky ano, nic není na 100% a povahu nikomu nezměníme. Babča ať už je jakákoliv, tak zastala spoustu práce.


Nepřihlášený uživatel

#733 Re:

2015-02-14 22:09

#729: nevím -  

 mladá matka má vzdělání od své matky -

to vzdělání  snad mělo být v úvozovkách  :-))))

 

Vždyt ji matka ani vařit nenaučila :-)))

 


Nepřihlášený uživatel

#734 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:14

#732: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 Nevím kolik práce stará kiňová zastala,  protože za  peníze pracovat nechtěla, nemohla, nevoplatilo se to,. Tak ji beru jako babičku dětí a u té to považuji za zcela normální, pokud má ke své dceři dobrá vztah  a je nezaměstnaná. 

Systém péče je navíc,   a fungoval by normálně, pokud by tam bába nedělala dusnoí, nevyhrožovala a fyzicky nenapdala. naučila se bát v rodině generálem a podle toho to dopadlo


Nepřihlášený uživatel

#735 Re: Jak to vidím já - pokračování

2015-02-14 22:18

#730: - Jak to vidím já - pokračování 

 MSPV  se zřejmě dostalo do "nemilé situace" kdy se bojí  sociálních třenic. Tak našlo obětního beránka Kláru a dál nic neřeší. To že ministryně  řekne veřejně do medií, že řeší převedení sbírky na jinou oprganizaci a  zástupkyně  Klubu dovjčat sdělí veřejně, že o ničem nevědí, je na pováženou.

Fakt je ten, že rodina   zametá stopy u všech finančních prostředků, které dostane, jak  se dá, (někdy i se značnou dávkou naivity) ,  jen aby vypadali, že  pořád něco potřebují. 

nevím

#736

2015-02-14 22:19

Pracovat žena nemusela, ale pracovat jsem chtěla Vím jak si dnes lidé váží práce, naštěstí děti práci mají, ale ze svého okolí a ze zaměstnání vím jak se těžko liderm žije a právě proto  je pro mne  nepochopitelné proč se ta rodinka k paní Kláře tak zachovala. Vždyť bez ní by možná měli jen holou pr.........Víte, nemám ráda vyčůránky, ale nadávat na stát a všechny kolem to ne. Můžou nadávat jen na sebe a na svoji lenost.


Nepřihlášený uživatel

#737 Re: Rodina může nadávat jen a jen na sebe a na svoji lenost.

2015-02-14 22:21

#736: nevím -  

 Správně, souhlasím do poslední tečky 


Nepřihlášený uživatel

#738 Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:27

#731: - Re: Re: Další názor 

 Třeba to značkové oblečení jen tak vypadá a bylo z tržnice, nějaké plagiáty za pár korun a nebo si prostě myslí, že značkové oblečení jim pomůže vypadat lépe, což si myslím zase na druhou stranu se nelze divit. Oblečení na křtiny jim pak uhradili kmotři. Holobyt o tom neví, ale říkali, že měli garsonku. Dnes zaplatíte i za garsonku cca 9 tisíc se službami. Kolik si Tonda vydělá jako zástupce vedoucího netuším, ale nic moc to nebude. Dojíždění denně 40 km do práce také něco stojí a školka také a už jedno dítě zabezpečovali. Matka říkala, že neví jestli si školku pro paterčata budou moci dovolit, v garsonce neměli ani internet, dnes celkem běžná věc, proto také první mlíko kupovali za nekřesťanské peníze v lékárně. Proč se prodala naše továrna myslím Rakušanům, která vyráběla mlíka pro děti za slušné peníze? Jela jsem nedávno v šalině a jeli tam dvě cigánky cca 10 let, zrovna sněžilo už druhý den a u nás byla pěkná zima, holky měly na nohou jen tenisky. Nemyslím si, že všichni cikánští rodiče jsou neschopní, ale děvčat mi bylo líto. Proč Saša nepletla? Měla jinou zálibu, tančila.


Nepřihlášený uživatel

#739 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:32

#734: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 Všichni chceme, aby práce placena lépe než podpora, tak proč by si to nemohla říct p. Kiňová?


Nepřihlášený uživatel

#740 Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:35

#738: - Re: Re: Re: Další názor 

 Zkopírováno z jiné diskuse. Jde hlavně o peníze jak vykládala sl. Kiňová že má Tonda "jen" cca 10 tisíc plat. Když se podíváte že jen neschopenku má cca 13 tisíc nemohl by mít plat 10 tisíc. A kde je pravda a kdo tady lže ? Je na každám jak to chce slyšet či vidět.

 

" Starosta města uvedl, že dne 5. 6. 2014 byla na oddělení správy majetku města doručena žádost paní Alexandry Kiňové, nájemce bytu č. 23, ul. Lesní, Milovice – Mladá, o prodloužení nájmu bytu a snížení nájemného. Paní Kiňová má uzavřenou smlouvu o nájmu bytu na dobu určitou jednoho roku do 30. 6. 2014 a výše nájemn ého činí 63,67, – Kč/m², celkové nájemné na byt 6.809, – Kč, nájemné včetně úhrady za služby činí v současné době 13.909, – Kč. Usnesením rady města č. 324/2013, ze dne 10. 6. 2013, bylo paní Kiňové schváleno uzavření Smlouvy o nájmu bytu a nebyla požadována peněžitá jistota ve výši trojnásobku měsíčního nájemného a záloh na úhradu služeb. Paní Kiňová ve své žádosti uvádí, že v současné době pobírá pouze 3.000, – Kč rodičovský příspěvek a její přítel je již 5 měsíců s ní doma z důvodu péče o děti. Šetřením na u řadu práce Milovice bylo zjištěno, že paní Kiňová pobírá posledních pět měsíců v průměru 22.752, – Kč měsíčně na dávkách sociální podpory a hmotné nouze + nemocenská jejího přítele, cca 13.000, – Kč. Oddělení správy majetku města nedoporučuje radě města schválit snížení nájemného paní Alexandře Kiňové, nájemci bytu č. 23, trvalý pobyt jsem smázla…

 


Nepřihlášený uživatel

#741 Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:35

#738: - Re: Re: Re: Další názor 

 POdívejte se, ta matka říká pokaždé něco jiného. Je zbytečné se dohadovat, odkud co mají, nemají nic.  Nic si nepořídili,  nic neuspořili,  ai s garsonkou, ve které bydleli se snažili kšeftovat. Holobytem  nazývám jejich bydlení proto, že neměli žádné vlastní vybavení. Pop  čtyřech, pěti letech vztahu. 

Garsonku se snažili si koupit  a to tak, že  nabízeli majitelce, že si ji koupí, alechtěli ji splácet z příspěvků na bydlení, s tím, že se místo kupní smlouvy potají  sepíše dohoda u notáře.

K dohledání na netu - výpověď majitelky. 

 

Co se týče tenisek,  žijete ve vzduchoprázdnu,  mladí si na sebe nenavlíkaj boty, aby měli nohy v teple, ale aby vypadaly. 

 

pletení - píšu o tom, že mohla  plést, tedy i začít v porodnici. Tam snad už "netančila" 

Pokud se maminka dozví, že čeká vícerčata,  snaží se celá rodina  se co nejvíc připravit,  poshánět od známých,  ušít, upléct, půjčit si postálky, vaničku.-...  co nejvíc uspořit...

Tady? jen vysmátí a bezstarostní rodiče, prarodiče a utrápenej starší syn. 

Dojíždí dnes každý, kdo chce  žít slušně, nechcete  rovnou říct, že se jim vyplatilo bydlet v jen v garsonce na matracích, nechodit do práce a neposílat dítě do školky?  to snad ne.  

 


Nepřihlášený uživatel

#742 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:38

#739: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina 

 PANÍ Kiňová je svéprávná, takže může  konat jako kterýkoliv jiný občan. Jen si nesmí stěžovat,  že když odmítne práci,  mají málůo peněz a že chodí dceři pomáíhat zadarmo.  

měla jako jediná v republice   vyjímkui, že mohla pomáhat jako placená babička, ale to se jí nevoplatilo. To se raději tedy řve, že se stát nestará. Je to jednodušší  a s dávkami.  Dávky  jí měli sebrat, když odmítla práci, aspoň je to běžný postup u nezaměstnaných. 


Nepřihlášený uživatel

#743 Re: Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:40

#740: - Re: Re: Re: Re: Další názor 

 Podobně to bylo s čísly  o nákladech na bydlení v dokumentu... Na jednu stranu zveličování, na druhou stranu - vždyť to vůbec neplatí. První dva měsíce byly (musely být zaplaceny ze sbírky), zbytek už hradí město.  Ale matka neustále vyřvává, jak je byt drahý :-)))

 


Nepřihlášený uživatel

#744 Re: Re: Jak to vidím já - pokračování

2015-02-14 22:41

#735: - Re: Jak to vidím já - pokračování 

Kdo ví, co všechno se ututlává. To že někdo píše, že peníze posílá bokem, může být také výmysl, ale prý to dohledat nejde. Já rodině ty peníze přeji, pokud by toho zneužili, tak se jim to dříve nebo později vrátí. Jeden poslanec nás měsíčně stojí víc, než celá široká rodina paterčat.

nevím

#745 #734: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:44

Protože ona pracovat ani nechce a nebude.

Víte co je zajímavé, že zrovna u něj není potřeba jazyková znalost a maturita na místo zástupce vedoucího.


Nepřihlášený uživatel

#746 Re: Re: Re: Jak to vidím já - pokračování

2015-02-14 22:45

#744: - Re: Re: Jak to vidím já - pokračování 

 Peníze se bokem posílají, o tom toho na diskuzích zaznělo spousta. Dnes je adresa lehce dohledatelná. 

Zpětně se dají dohledat ale jen peníze přes složenku, ne zaslané dopisem.   POkud neco zněužijí, tak se jim bohužel nic nevrátí,  jsou nepostižitelní v tom smyslu, že dio jejich rodiny nikdo nebude rýpat, aby náhodou "nezavadil"  obávám se, že ani plat poslance nás nestoíjí tolik, jako tato rodina.  Stát za ně hradí všechno,  včetně pojištění a zdravotní péče. A přitom jde o dva zdravé mladé lidi, nakonec ani prarodiče nejsoou v důchodovém věku. Všichni si navykli nic nedělat držet nataženou ruku a nadávat na stát. 


Nepřihlášený uživatel

#747 Re: #734: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina

2015-02-14 22:49

#745: nevím - #734: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nezvládá rodina  

 Všechno je to kolem těch zaměstnání podivné. Dost se píše o tom, že zaměstnavatelé nechtějí zaměstnávat osoby s exekucemi, oprotože  vyřizování administrativy s tím spojené je pro zaměstnavatele  (jeho zaměstnance) obtížné.  A u Tondy to jde, dokonce i když rok nechodí do práce... 

Kdysi probehla diskuze na téma, kdy to provní dítě  matka porodila, vycházelo to, že byla těhotná v 17, porodila v 18 a tak asi ani zaměstnaná nebyla, Spíš hovořila o praxi, kterou si v rámci učení musela popvinně odbýt. 

Co se týče jazykových znalostí Tondy, zřejmě stačil výuční list a vysvedčení, předpokládám, že i na  učilištích mají předmět cizí jazyk. jak moc cizím jazyk ovládá, asi nikdo nezkoumal :-)))

 


Nepřihlášený uživatel

#748 Re: Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:51

#740: - Re: Re: Re: Re: Další názor 

 Byt 63,67 m? Neříkali, že byt má cca 120 m2? Jen za vodu to pro 8 lidí dělá minimálně 2000,- Kč, bez tepla, plynu, elektřiny. Platit v Milovicích v paneláku  14 000 za byt? To je jako ve velkých městech, Praha, Brno atd.


Nepřihlášený uživatel

#749 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:56

#748: - Re: Re: Re: Re: Re: Další názor 

  63,67,za  Kč/m²,

tedy za byt:

celkové nájemné na byt 6.809, – Kč, z toho vychází velikost bytu přes 100m čtv. 

nájemné včetně úhrady za služby činí v současné době 13.909, – Kč

mimochodem, pokud se v bytě stabileně pohybují služky a prarodiče, je to mnohem více lidí. TZa luxus posluhy si prostě musí připlatit - tedy na na vodě.


Nepřihlášený uživatel

#750 Re: Re: Re: Re: Re: Další názor

2015-02-14 22:59

#741: - Re: Re: Re: Re: Další názor 

Pletla jste někdy? Vás bych teda chtěla vidět plést s tím obrovským břichem? Mladí chodí v teniskách pro parádu, ale ne 10 leté - a to maximálně děti.