Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

#7901 Re: Re: Re: Re: Re: Re: GENESIS

2016-03-26 12:46

#7874: - Re: Re: Re: Re: Re: GENESIS 

 JEDY ZVANÉ GMO-TTIP-MONSANTO AMERICKÉ SR....... POTRAVINY GENETICKY UPRAVENE

„Máme za to, že GMO, to není naše cesta. Chceme, aby naše zem byla i nadále ekologicky čistá a na celém území chceme vyrábět a pěstovat dobré, čisté potraviny. Ujišťuji vás, že za deset let, až nebude mnohé odpovídat normám, a už to nebude zdravé jídlo, bude o ruské potraviny obrovský zájem, budeme je mimo jiné i vyvážet a prodávat za vysoké ceny", řekl Tkačov.

Více: GMO JEDY V RUSKU NEUVIDÍTE ŽADNÉ MODIFIKOVANÉ JEDY S EU

VICE-Česko coby trojský kůň pro geneticky modifikované potraviny

VICE-MONSANTO A TTIP V SOUČASNÉ DOBĚ KDE SE ANGAŽUJE ČR

VĚŘIM TOMU NEMODIFIKOVANÉ POTRAVINY SI RUSKO ZAJISTÍ KVALITNÍ TRHY VE SVĚTĚ MUŽEM BYT ODBĚRATELÉ KVALITY NA TYCH CO POSLEDNI DOBOU JIM NECO SMRDI CHUTNAJ JINAC SOU TVRČI A AJ VĚČÍ NJN SR.... S EU FUJ 

Daily Mail pokračuje: „Zvířata na GMO dietě trpěly nádory mateřských žláz, stejně jako těžkým poškozením ledvin a jater. Výzkumníci prohlásili, že 50% samečků a 70% samiček zemřelo předčasně, ve srovnání s pouhými 30% a 20% v kontrolní skupině.“

Nálezy studie

Zde jsou některé ze „šokujících“ nálezů stude:

• Až 50% samečků a 70% samiček zemřelo předčasně.

• Krysy, které popíjely zbytkové množství RoundUpu (úrovně legálně povolené v pitné vodě) utrpěly 200% až 300% nárůst v počtu obřích tumorů.

• Krysy krmené GMO kukuřicí se zbytkovým množstvím RoundUpu utrpěly těžké poškození orgánů včetně poškození jater a ledvin.

• Krysy byly krmené GMO kukuřicí NK603, která je produkovaná Monsantem a pěstovaná napříč Severní Amerikou a která je stravována jak zvířaty, tak lidmi. Toto je stejná kukuřice, která je ve vašich ranních cereáliích a lupíncích.


Nepřihlášený uživatel

#7902 Plán na odzbrojení EU

2016-03-26 12:56

Plán na odzbrojení EU

V EU tak končí možnost legálního vlastnictví zbraní. To je také jeden z cílů této eurokomisařky:

Odzbrojení občanů, kteří své zbraně vlastní legálně. Od toho kroku si slibuje snížení násilí páchaného zbraněmi. Tedy alespoň v to doufá, sama tomu přeci nemůže věřit, protože tak hloupá určitě není.

Samozřejmě to nemůže fungovat. Všichni vědí, že legální zbraně nepředstavují problém - tím jsou nelegálně držené zbraně. To ovšem paní Malmström nezajímá.

Paní Malmström a s ní i ostatní eurobyrokrati se tak s konečnou platností odhalili. Bezpečnost Evropy je jim ukradená, chtějí nám sebrat naše zbraně. Nic jiného.

Nástrojem k tomu je centrální registr všech zbraní. Bez tohoto nástroje by to totiž nešlo. Neregistrované zbraně pro úřady neexistují a nelze je tak zabavit, zdanit. Nelze je také opatřit biometrickým jištěním.

DVĚ PETICE NA PODPORU LEGALNICH ZBRANI NA SEBEOBRANU A PROSTREDKU TERORISMUS NEOMEZIS TIM ZE EVROPE ODEBERES ZBRANE BLBA EU!!!!!

VICE PETICE1-Střelci, majitelé zbraní a lidé se zdravým úsudkem

VICE PETICE2-PETICE,Jasně, stručně – EU se snaží plošně diktovat pravidla pro držení zbraní a sebeobranných prostředků.

VLASTENEC

#7903 Vlk nikdy nevtrhne do ohrady s ovcemi, pokud jsou ovce po zuby ozbrojené.

2016-03-26 13:06

Vlk nikdy nevtrhne do ohrady s ovcemi, pokud jsou ovce po zuby ozbrojené. Když se ovce umí bránit, vlk odtáhne pryč. Jenže toto má takový malý háček. Občan, který není ovce a který se umí bránit, se tímto okamžikem stává schopným obrany i proti státnímu terorismu. Jsou-li občané ozbrojení, nelze s nimi už tak snadno manipulovat. Nelze už tak snadno narušovat soukromé vlastnictví občanů. Nelze už jen tak snadno vnikat do bytů občanů. A toto je právě ten důvod, proč ve Francii v roce 2009 odebrali policistům automatické zbraně, protože strach vlády z vlastního lidu a vlastní policie byl tak značný, že jim stálo za to, aby z francouzské policie udělala vláda bezzubý nástroj, který nebude mít proti teroristům vlastně žádnou šanci.

Nebuďte ovce a vezměte obranu své rodiny do vlastních rukou. Udělejte si zbrojní průkaz, choďte ozbrojeni, protože s terorismem se musíte naučit žít. Terorismus bude součástí 21. století, bude to běžná věc veřejného života a pouze ten, kdo pochopí, že být ovcí s transparentem „Pray for Paris“ není řešením, bude schopen v budoucnu přežít v divoké islamizované a multikulturní Evropě. Terorismus bude nadále součástí státních politik. Z tohoto důvodu na AE News nenajdete žádný „Pray for Paris“ banner, protože takové výrazy nemají žádný smysl ve chvíli, kdy Evropa páchá sebevraždu vítáním milionů migrantů z arabských zemí. Modlete se za svoji rodinu a za svoji zemi, protože mnohem větším nebezpečím než střelba z AK47 v restauracích jsou kroky českých a evropských politiků ve směru akceptování migrace a integrace arabského etnika do struktur evropských národů.

A jak to funguje v případě nelegální zbraně?

  • Nakoupíte na internetu 3 až 5 Bitcoinů
  • Spustíte TOR Browser, otevřete Hidden Wiki a najdete prodejce zbraní
  • Vyberete si v online obchodu zbraň a obvykle dostanete jako bonus munici
  • Zaplatíte nákup Bitcoiny
  • Zásilka vám přijde poštou (s falešnou adresou odesílatele).

A jaký je rozdíl mezi oběma způsoby nabytí zbraně? Legálnímu majiteli trvá získání zbraně, včetně zbrojáku a zaregistrování, zhruba měsíc a půl. Když jde všechno dobře a nevybouchnete na střelbách nebo na psychotestech. Jako legální držitel se dostanete do databáze policie. Pokud se v blízkosti vašeho bydliště stane trestný čin, policisté jdou rovnou za vámi. Jenom si tak pokecat. Kde jste byl a co jste dělal, kdy jste naposledy ze zbraně střílel. Pokud se angažujete jako aktivista, píšete články na alternativu, může vás policie označit za závadovou osobu. Závadovou činností může být příspěvek na Facebooku, který kritizuje migranty nebo premiéra vlády. Procházení facebookových profilů držitelů zbraní má na starosti útvar Ministerstva vnitra pro boj s extrémismem. Nyní dostala policie do ruky pravomoc, že bez rozhodnutí soudu vám může vkročit do bytu a zabavit zbraň, na kterou máte zbrojní průkaz. A nemáte žádný nárok na finanční kompenzaci. Zakoupení revolveru za 10.000,- Kč vám nikdo nevrátí, prostě jste peníze vyhodil oknem.

VICE-Zbraň v rodině je jedinou obranou proti terorismu. A nejen proti němu! Jaký je rozdíl mezi privátním a státním terorismem?

VICE-V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní policií. A bez soudního rozhodnutí! Fašismus v přímém přenosu!

VICE-Korán není náboženská kniha, ale bojový manuál! Jsme Charlie Hebdo? Jsme Brusel? Ne, jsme ovce pochodující pod vedením našich elit na porážku! V Bruselu nevybuchly bomby, ale evropská politika vítacích náručí!


Nepřihlášený uživatel

#7904 VLADA NÁS PRODALA ŠEJKUM

2016-03-26 13:10

TOP09 nás prodává islámským vrahům

Brusel terčem teroristů - Sněmovna držela minutu ticha - Vraždění v Bruselu: Víme, kdo za tím stojí. Česká televize nám to bude chtít opět utajit. - TOP09 nás prodává islámským vrahům, ale vadí ji Čína - Radnice Prahy 1 oslavila vznik islámského státu - Šokující dokument o Saúdské Arábii. Takto brutálně se chová údajně nejbližší spojenec Západu

VICE-Víme, kdo za tím stojí. Česká televize nám to bude chtít opět utajit. - TOP09 nás prodává islámským vrahům

Nejbrutálnější teroristických útok se odehrál před 17ti lety a nespáchali jej islamisté, ale jiné zrůdy

Nejbrutálnější teroristických útok se odehrál před 17ti lety a nespáchali jej islamisté, ale jiné zrůdy - Běženci na severu Řecka zablokovali dálnici, před kamiony si lehly děti - Média: Atentátníci chtěli zaútočit na atomovou elektrárnu v Belgii - Polsko po útocích nepřijme plánovaných 7 tisíc uprchlíků, premiérka varuje před radikalizací - Ze sněmovny PL ČR - Dopis prezidentovi ČR s žádostí o dočasné uzavření hranic - OTEVŘENÝ DOPIS VLÁDĚ ČR: TO, CO ČINÍTE, SE NAZÝVÁ VLASTIZRADOU - Štěpán Kotrba: Slávku, lidé už mají dost západního žvanění - Demonstrace a pochod „ZA ČESKOU REPUBLIKU!“ 26. března 2016 – PRAHA.

VICE-OTEVŘENÝ DOPIS VLÁDĚ ČR: TO, CO ČINÍTE, SE NAZÝVÁ VLASTIZRADOU

Když hoří, poslanci vymýšlí, jak lidem odebrat hasící přístroje!

Poslanci parlamentu ČR opět ukázali, že když někde bouchají bomby, jejich zájmem je pouze jediné: využít záminky a příležitosti opět občanům ztížit disponování se zbraněmi a zjednodušit jejich zabavování. Protože až nikdo nebude mít zbraně, bude možné do ČR nasunout stovky tisíc migrantů, nebude problém zavést prvky NWO, nebude problém odebírat děti rodičům, nebude problém je vychovávat v multikulti prostředí inkluzivně koncipovaných škol v systému nového evropského vzdělávání. Protože nebude hrozit, že občané v určité chvíli řeknou dost a vytáhnou své legálně držené zbraně, buď proti migrantům, co vám vnikli do domu a právě vám znásilňují v přízemí vaší ženu a v patře vaší dceru, anebo proti policii, až vám přijde odebrat děti pro sociálku, protože se zjistilo, že děti doma vychováváte v rozporu s multikulti doktrínou státního systému vzdělávání.

VYPRAVÍ DŽIHADYSTA 

(USA PUSTILO AGENTA A ZAPLATILO MU ZA ZALOZENI IS 20-30MIL DOLARŮ)

VICE-Spojenectvo USA - ISIS (ISIL) odhalené


Nepřihlášený uživatel

#7905 VLASTENCI NEZAPOMÍNEJME NA TOCHCOU NAS POMOCI ATENTATU A STRACHU OTROČIT

2016-03-26 13:14

NWO KROKY VLASTIZRÁDCŮ!!!!!ANO,ČSSD,TOP09,KDU-ČSL,ATD!!!!!

Screeny č. 2 až 8 : V příloze k emailu č. 2 byla následující prezentace. V závěru Herzmann nabádá k manipulaci veřejného mínění pomocí dojemných uprchlických příběhů, ubrečených dětí apod. Screen č. 9 :Vše co loutkový Sobotka řekne a co udělá je předem připravené od jeho poradců a expertů Screeny č. 11 - 15 : Dokument v příloze - Ke strategii migrační politiky. Č. 13 = Odmítání kvót vládou bylo pouze účelové, aby si mohli hrát na obránce před imigracíScreeny č. 17 - 19 : Prezentace společnosti Millward Brown pro ČSSD - chtějí využít prostředků neurovědy a sociální psychologie, aby zjistili jak nejlépe oblbnout voliče Screeny č. 23 - 24 : Tým zodpovědný za tvorbu dlouhodobého programu ČSSD - většina členů jsou pro-imigrační neomarxisté. Následuje příloha MDA - dlouhodobý program Screeny č. 25 - 31 : V dlouhodobém programu ( nyní už zveřejněném) plánuje ČSSD boj za nový světový řád, globální vládnutí, zničení samostatných národů a multikulturní socialismus Screeny č. 35 : MDA = Masarykova demokratická akademie. Pod nevinným názvem se skrývá parta protinárodních, neomarxistických ideologů a aktivistů. Z MDA plánují udělat klíčový orgán strany Screen č. 36 : Doručené emaily 2013 Screeny č. 37, 38 : migrační večerníček v lepší kvalitě Screeny č. 39 - 41 : starší emaily ve složce Odesláno

VICE-Oto Novotný - 4. balík Emailů

 Návrh "migračního večerníčku" přesně vystihuje způsob myšlení a charakter těchto xenofilních multikulti prasat - lhát, manipulovat, demagogicky oblbovat, útočit na emoce. Takové je jejich řešení migrační krize. Z uvedených informací vyplývá, že už i MV ( Ministerstvo Vnitra) tuto plánovanou multi-kulturní propagandu podporuje.

 VICE-Třetí dokument je o Prorůstání neomarxismu do struktur ČSSD 

RFID OTROČENÍ VLASTENCŮ-Permanentní ohrožení obyvatel, strach a terorismus

NWO nelze realizovat bez posílení policie a špehování obyvatel. Aby však toto posílení bylo možné realizovat a provést bez odporu obyvatelstva, bylo třeba v občanech vyvolat nejprve strach. Útoky z 11. září 2001, válka v Afghánistánu, v Iráku, zbraně hromadného ničení, Arabské jaro, ukrajinský Majdan, anexe Krymu, Islámský stát, Uprchlická krize v EU… to všechno jsou nástroje NWO, jak vyvolat v občanech strach a ve druhé fázi, aby občané sami volali po navýšení stavů policie, ochrany, více kamer na ulicích, více GPS modulů v telefonech, ve spotřebičích a ledničkách, internet věcí, GSM a GPS moduly povinně v nových vyrobených autech v EU, otisky prstů v cestovních pasech, RFID čipy v bezkontaktních platebních kartách, mobilní telefony s napevno zabudovanou baterií, kdy telefon nikdy nelze bezpečně vypnout, aby byl opravdu vypnutý.

VICE OHLEDNE RFID-Neomarxistický papež František přijede do USA převzít moc, globální prediktor zvítězil, americká elita kapitulovala!


Nepřihlášený uživatel

#7906 Zbraň v rukách jednotlivce je garantem svobody rodiny

2016-03-26 13:18

Zbraň v rukách jednotlivce je garantem svobody rodiny

Zbraň v rukách jednotlivce je garantem svobody rodiny, která se nemusí bát útlaku a bezpráví ze strany státu, pokud se vláda země přikloní na stranu tyranie. Zbraň je nejvyšším principem demokracie, pilířem jedince bránit zbraní majetek a životy své rodiny, proti všem, kteří by chtěli zasáhnout do nezadatelného práva občana na ochranu života a majetku sebe a své rodiny.

Když vám uprchlíci při cestě z kina večer zahradí cestu a v přesile budou chtít uplatnit arabskou sexuální hru Taharrush gamea na vaší ženě [2], máte možnost volby. Buď zavolat policii telefonem, pokud vám migranti ovšem dovolí zavolat o pomoc, anebo použijete zbraň na obranu života sebe a své manželky. V době, kdy Evropa a politické elity nejsou schopné ochránit životy svých občanů, je ozbrojení obyvatelstva jedinou cestou přežití ve zdivočelé Evropě. A každý politik, který odsouhlasí, aby policie svévolně vnikala do bytů a svévolně, bez soudu, zabavovala legálně držené zbraně, je vlastizrádce a uzurpovatel na základních občanských právech. Takhle se demokratická země ke svým občanům nechová. Nikdy a nikde!

 

VICE-V Bruselu vybuchují migranti, ale čeští poslanci schválili návrh na zabavování legálních zbraní policií. A bez soudního rozhodnutí! Fašismus v přímém přenosu!

 


Nepřihlášený uživatel

#7907 Re: Re:

2016-03-26 13:41

#7806: Luboš - Re:  

 Fakt se nekteri zblaznili. Bububu Cina, ktera se jako jedina velmoc prakticky do nikoho neplete a tady to je nejvetsi problem. Vadi mi hlavne to pokrytectvi, cinske vyrobky nevadi, do Turecka kazdy jede k mori, SA stavi v Evrope mesity, sponzoruje kde co, USA je norma uctivat.. Ale nechapu proc z vyctu tehle zemi je pro tolik lidi nejvetsi problem prave Cina. S ni je rozumne obchodovat, proc by nemelo byt?

VLASTENEC PATRIOT SAS

#7908 Re: Re: Re:

2016-03-26 13:54

#7907: - Re: Re:  

HNED VYSVĚTLÍM PROČ JE TO TAK ČÍNA JE VELMOC JAK RUSKO A TAK USA SE SNAŽI ZNEMOŽNIT SPOLUPRACI S ČINOU KTERA ČEKÁ V USTRANÍ A JEN OBČAS UDĚLÁ NĚJAKÉ KROKY JINAČ ČÍNA SPADA DO BRICS PROTO TY FAŠISTÉ NEJVÍCE ŘVOU KDYŽ JDE O ČINU A ČR MÁME TU DEBILA SCHAPIRA ISLAMSKOU BUNKU KTERA DÁVÁ INSTRUKCE ISLAMISTUM V BRNE ZATIM CO ČINA NÁM DÁVÁ OBCHODY A MOŽNOSTI USA NÁM DÁVA HOVNO PROTOZE KRACHUJOU A JESTE SOU POZADU DOST PRED RUSKEM A ČINOU USA JE ODEPSANE ŠKODA SLOV A SPOLUPRACE SE SKRACHOVALÍM STÁTEM ZATIM CO RUSKO A ČINA SOU NEZNIČITELNE EKONOMICKY ZA KAZDOU SANKCI PROTI RUSKU SE TO VRATI ZPET USA TAKŽE KRACHUJE VIC NEZ JINDY!!!

VICE-Vrchol provokace: Americký velvyslanec Schapiro navštívil mešitu v Brně a vyjádřil plnou podporu inkluzi islámu v ČR!

VLASTENEC PATRIOT

#7909 Re: Re: Re:

2016-03-26 14:00

#7907: - Re: Re:  

 

Existuje zde velké riziko, že současný rozvrat v USA a v EU je úmyslný, aby došlo k naprosté diskreditaci politických elit a sami občané si potom ve vzteku a z obav zvolili do nejvyšších pozic manažery, nepolitiky, kteří nebudou mít žádné politické zázemí a budou jednotlivé státy řídit už jenom jako firmy. Přesně podle plánu NWO, kdy svět se má stát v podstatě mamutí firmou rozdělenou na několik divizí v hierarchickém členění a v klasickém pojetí korporátní vertikály moci. Bohužel, stejnou roli může opravdu i v USA plnit Donald Trump, jakkoliv bychom si přáli, aby to myslel s těmi změnami upřímně.

Čím více jsou USA vnitřně politicky rozvrácené, tím nebezpečnější je americká politika ve směru ven. Zahraniční vměšování se do záležitostí cizích zemí je tak obrovské, že připomíná sklonek Sovětského svazu v 80. letech, kdy režim vrhal veškeré své státní prostředky do zbrojení a na kontrolu své moci v jednotlivých satelitech. Americký velvyslanec už nemá naprosto žádné zábrany a zatímco vláda Bohuslava Sobotky zažila v pondělí v Bruselu střet s realitou a tureckým vydíráním ve vztahu k EU, tak americký velvyslanec za zády české vlády popichuje a provokuje občany ČR návštěvami islámských mešit a výroky o potřebách islámské inkluze v zemi.


Nepřihlášený uživatel

#7910

2016-03-26 14:06

Kolik ještě musí umřít lidí, než si tupí evropští papaláši s konečnou platností uvědomí, že islám nemá v Evropě co pohledávat a konečně začnou proti těm zástupům invadujících džihádistů bojovat?


Nepřihlášený uživatel

#7911 Re:

2016-03-26 14:08


#7910: -
 

JEŠTĚ DOST DO TOHODLE ČÍSLA 500 000 000 NWO

 


Nepřihlášený uživatel

#7913 Tomio Okamura: OTŘESNÉ - zatímco je v Evropě teror, tak poslanci Úsvitu řeší, kdo kde bude sedět

2016-03-26 15:20

pořidte si vojenskou kuši

#7914

2016-03-26 15:26

pokud se obavate odzbrojeni obyvatelstva pořidte si třeba vojenskou kuši tu vam evropska unie nezakaže a nemusite myt zbrojni prukaz a dokažete tim zabit člověka aji na dalku dobre na vaši ochranu před muslimaky

 


Nepřihlášený uživatel

#7915 Re:

2016-03-26 16:50

#7914: pořidte si vojenskou kuši -  

 NEMUŽOU ODZBROJOVAT NARODY PODLE USTAVY A PRAVA A SVOBOD NA TO NEMA ZADNY STAT PRAVO ANI NAŠ STAT NAROD MA PRAVO SE BRANIT VICE-USTAVA ČR

Česká národní rada se usnesla na tomto ústavním zákoně

 

Preambule

 

My, občané České republiky v Čechách, na Moravě a ve Slezsku,
v čase obnovy samostatného českého státu,
věrni všem dobrým tradicím dávné státnosti zemí Koruny české i státnosti československé,
odhodláni budovat, chránit a rozvíjet Českou republiku
v duchu nedotknutelných hodnot lidské důstojnosti a svobody
jako vlast rovnoprávných, svobodných občanů,
kteří jsou si vědomi svých povinností vůči druhým a zodpovědnosti vůči celku,
jako svobodný a demokratický stát, založený na úctě k lidským právům a na zásadách občanské společnosti,
jako součást rodiny evropských a světových demokracií,
odhodláni společně střežit a rozvíjet zděděné přírodní a kulturní, hmotné a duchovní bohatství,
odhodláni řídit se všemi osvědčenými principy právního státu,
prostřednictvím svých svobodně zvolených zástupců přijímáme tuto Ústavu České republiky

 

Hlava první

 

Základní ustanovení

Článek 1

 

(1) Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana.

 

(2) Česká republika dodržuje závazky, které pro ni vyplývají z mezinárodního práva.

 

Článek 2

 

(1) Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.

 

(2) Ústavní zákon může stanovit, kdy lid vykonává státní moc přímo.

 

(3) Státní moc slouží všem občanům a lze ji uplatňovat jen v případech, v mezích a způsoby, které stanoví zákon.

 

(4) Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Nepřihlášený uživatel

#7916 Re:

2016-03-26 17:05

#7914: pořidte si vojenskou kuši -  

 LIDE MAJ PRAVO SE ZBROJIT KDYZ SYSTEM NEDĚLÁ CO MÁ!!!!!!LIDÉ SOU V PRAVU!!!!NIKDO NESMI TRPĚT UJMOU ATD!!!!LIDE MAJ PRAVO DRŽET LEGALNÉ ZBRANĚ!!! 

VICE-LISTINA ZÁKLADNÍCH PRÁV A SVOBOD

Oddíl druhý

Politická práva

Článek 17
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.
(4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
(5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.
Článek 18
(1) Petiční právo je zaručeno; ve věcech veřejného nebo jiného společného zájmu má každý právo sám nebo s jinými se obracet na státní orgány a orgány územní samosprávy s žádostmi, návrhy a stížnostmi.
(2) Peticí se nesmí zasahovat do nezávislosti soudu.
(3) Peticemi se nesmí vyzývat k porušování základních práv a svobod zaručených Listinou.
Článek 19
(1) Právo pokojně se shromažďovat je zaručeno.
(2) Toto právo lze omezit zákonem v případech shromáždění na veřejných místech, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, ochranu veřejného pořádku, zdraví, mravnosti, majetku nebo pro bezpečnost státu. Shromáždění však nesmí být podmíněno povolením orgánu veřejné správy.
Článek 20
(1) Právo svobodně se sdružovat je zaručeno. Každý má právo spolu s jinými se sdružovat ve spolcích, společnostech a jiných sdruženích.
(2) Občané mají právo zakládat též politické strany a politická hnutí a sdružovat se v nich.
(3) Výkon těchto práv lze omezit jen v případech stanovených zákonem, jestliže to je v demokratické společnosti nezbytné pro bezpečnost státu, ochranu veřejné bezpečnosti a veřejného pořádku, předcházení trestným činům nebo pro ochranu práv a svobod druhých.
(4) Politické strany a politická hnutí, jakož i jiná sdružení jsou odděleny od státu.

Článek 21
(1) Občané mají právo podílet se na správě veřejných věcí přímo nebo svobodnou volbou svých zástupců.
(2) Volby se musí konat ve lhůtách nepřesahujících pravidelná volební období stanovená zákonem.
(3) Volební právo je všeobecné a rovné a vykonává se tajným hlasováním. Podmínky výkonu volebního práva stanoví zákon.
(4) Občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veřejným funkcím.
Článek 22
Zákonná úprava všech politických práv a svobod a její výklad a používání musí umožňovat a ochraňovat svobodnou soutěž politických sil v demokratické společnosti.
Článek 23
Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.

nwo je nejhorší diktatura světa

#7917 dravé šelmy vládnou zemi zjeveni 13 z bible

2016-03-26 18:42

nový světový řád

 nový světový řád bude myt 3 faze  1 faze vyprovokovat 3 světovou válku s islámem muslimu je na světě asi 1 miliarda 500 milionu sunittu a  150 milionu šiitu pomuže to skratit populaci dnešni 7 miliardy lidi na světě během 3 světové války zemře  3 až 4 miliardy lidi bude to konvenčni válka  2 faze po konci 3 světové válce bude potřeba vytvořit socialni finančni kolaps na celem světě změna klimatu zemětřeseni povodně hladomory nemoce bida zase se skrati světové populace ktera bude myt max 1 miliardu lidi  3 faze zotročeni celeho lidstva rfid čip na kontrolu lidstva bude použite i nasily a začne nový světový řád nejhorši diktatura ktera kdy mohla existovat  luciferova doktrina


Nepřihlášený uživatel

#7918 Re:

2016-03-26 18:46

#7910: -  

 Ano, islám a mešity do Evropy nepatří! Islám nedospěl na takovou úroveň, aby mohl být tolerován v neislámských zemích, protože jde o víru netolerantní a zaostalou. Patří do středověku a ještě do raného středověku a ne do 21. století. Je to chyba Evropy, že něco takového dopustila. Pokud někde žiji, musím respektovat práva a zákony dané země a ne, že se bude přizpůsobovat ona mně. Kdo chce žít v Evropě, musí chtít být Evropanem. Kdo nechce být Evropanem, neměl by být do Evropy vpuštěn jinak než jako turista či obchodník, tedy na omezenou dobu. A bez výjimky. Přitroublý a zcestný humanismus musí jít stranou. Vždyť nejde o nic víc než o budoucnost našich dětí. Přeje si někdo z Vás, aby za dvě desítky let souložil nějaký muslimský stařec Vaše vnučky a pravnučky, aby je kamenovali, zabíjeli, polévali kyselinou, prováděli ženskou obřízku? Chceme, aby Evropa upadla do područí islámských fanatiků jen kvůli naší zbabělosti, lenosti, zabedněnosti, …? Je třeba se ozvat, než bude příliš pozdě! Evropská unie nás nezachrání, to musíme udělat sami. 

Vzdor

#7919 Re: Vlk nikdy nevtrhne do ohrady s ovcemi, pokud jsou ovce po zuby ozbrojené.

2016-03-26 19:49

#7903: VLASTENEC - Vlk nikdy nevtrhne do ohrady s ovcemi, pokud jsou ovce po zuby ozbrojené. 

 Když čtu oficiální důvody, že odzbrojení populace je ze strachu z terorismu či co, tak si musím nutně klást otázku, jakej terorismus maj kurva na mysli. Islámskej určitě ne, nevím totiž o jediným teroristovi, kterej by měl legálně drženou zbraň. Všichni měli automatický, neregistrovaný zbraně. Takže mě napadá, že je zákon zaměřenej proti domácím obyvatelům, aby se nemohli bránit. Úředníci a poslanci ví moc dobře že nejednaj v jejich zájmu a bojí se reakce rozhněvanejch občanů typu majdanu. Chtějí mít naprostou jistotu, že se občané nevzbouří a nevinutí si skutečnou demokracii. Sami mají ochranky, konta v zahraničí, pancéřovaný káry, zkorumpovaný soudce a loajální policajty. Policie už v západní Evropě chránit bezpečnost nezvládá, mnohým muslimským ghettům jako třeba Molenbeek se vyhýbá uctivým obloukem (to co předvádí teď jsou jenom kosmetický čistky – islamistů jsou v Evropě tisíce a ona jich zatkne 10 a Merklebába se s Holandem plácají po ramenech jací jsou machři), ale rozehnat takovou demonstraci vlastenců, na to koule mají. A až nám sem nahrnou tisíce čmoudů dle kvót, který maňásek Sralbotka s pokorou přijal, budou podobný no go zóny i u nás. Papaláši to moc dobře věděj a připravují si půdu s předstihem. Pakliže policie nedokáže obyvatele ochránit proti kriminalitě, musí se tito bránit sami. Stát, kterej jim toto právo odejme, jedná v rozporu se základní listinou práv a svobod a nejde o demokracii, nýbrž tyranii! Ale co naplat, Saúdové si od EU vynutili slib, že původní obyvatele Evropy přivedou do stavu neškodnejch oveček. Skopový maj mohamedáni přece tak rádi. Ještě je část jim říct, že TAKHLE TO TEDA NEBUDE!! Ale to by nás musely chodit na demonstrace statisíce, ne ta hrstka vytrvalců. To už chodí podstatně víc buzerantů na gay pride. Ostatně ti budou první, kterejm kozomrdi podřežou krky, dřív než stačej procitnout ze svýho růžovýho snu o multikulti Evrůpce.

Vlastenec

#7920 Re: Re:

2016-03-26 20:18

#7915: - Re:  

Česká republika je svrchovaný, jednotný a demokratický právní stát založený na úctě k právům a svobodám člověka a občana. 

Blbost! Žádná faktická svrchovanost neexistuje. Posloucháme, co nám nadiktuje Brusel, popř. diplomati z US embassy. Stejně tak práva a svobody občanů jsou krácené ve prospěch nově příchozích barbarů.

 

 Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní.

Kecy! Zdrojem státní moci jsou lobisti, mafiáni, neziskovky, zahraniční kapitál.

  

Každý občan může činit, co není zákonem zakázáno, a nikdo nesmí být nucen činit, co zákon neukládá.

Nesmysl! Svoboda slova zákonem zakázána není, ale vyjádřit veřejně svůj názor proti sebevražedné politice EU, otevřeně se vymezit proti přijímání imigrantů, tak mám na krku paragraf za hanobení rasy a kdo ví co, viz. Okamura a Bartoš, kteří byli za svoje vystoupení na demonstraci předvoláni k výslechu či Černohorský, kterýho zatkli rovnou na místě.

 

Když to tedy shrnu, tahle psychopaticky eurohujerská vláda se ani neřídí ústavou a je tedy zcela legitimním krokem žádat její sesazení!


Nepřihlášený uživatel

#7921 Re: Re: Re: Jeden z podezíraných v případu teroristických činů v Paříži Salah Abdeslam byl zadržen K

2016-03-26 20:24

#7897: - Re: Re: Jeden z podezíraných v případu teroristických činů v Paříži Salah Abdeslam byl zadržen KOMED 

 očátkem společenských změn se stala poklidná manifestace studentů 17.listopadu 1989, ve výroční den uzavření českých vysokých škol nacisty, kterou komunistický režim tvrdě potlačil policejním zásahem na Národní třídě v Praze. Do čela následného občanského vystoupení se postavili studenti a umělci. Na setkání v Činoherním klubu 19.listopadu bylo ustaveno Občanské fórum, na jehož půdě se sjednotili jednotlivci i skupiny, kteří usilovali o zásadní politické změny v Československu. Václav Havel se od počátku stal jeho vedoucím představitelem. Společenský pohyb pak vyvrcholil 29.prosince 1989, kdy byl Václav Havel jako kandidát Občanského fóra zvolen Federálním shromážděním československým prezidentem. Ve své inaugurační řeči slíbil přivést zemi ke svobodným volbám, což v létě 1990 splnil. Podruhé zvolilo Václava Havla do funkce prezidenta nové Federální shromáždění 5.července 1990.

Václav Havel si svými postoji v letech totality získal postavení uznávané morální autority. Hloubkou názorů na problémy soudobé civilizace a promyšleností jejich formulací se stal i v nové ústavní funkci respektovanou osobností, mezi politiky ojedinělou.

Během druhého funkčního období v úřadu prezidenta České a Slovenské Federativní republiky však narůstaly rozpory mezi českou a slovenskou politickou reprezentací v názorech na budoucí státoprávní uspořádání. Václav Havel byl jednoznačným zastáncem společného federativního státu Čechů a Slováků a v tomto směru uplatňoval i svůj politický vliv. Po červnových parlamentních volbách v roce 1992 se ale rozhodující politické síly ve společnosti již nedokázaly shodnout na funkční podobě federace a rozpory českých a slovenských politiků se staly hlavním důvodem, že při volbě prezidenta dne 3. července 1992 již Václav Havel dostatek poslaneckých hlasů nezískal. Podle zákona ještě dočasně zůstával prezidentem i po této neúspěšné volbě. Z funkce prezidenta České a Slovenské Federativní republiky odstoupil dne 20. července 1992 s odůvodněním, že nemůže nadále plnit závazky vyplývající ze slibu věrnosti federativní republice způsobem, který by byl v souladu s jeho založením, přesvědčením a svědomím.

Po opuštění úřadu ustoupil Václav Havel na několik měsíců z veřejného života. V polovině listopadu 1992, v době politického směřování k samostatnému českému státu, potvrdil, že se chce ucházet o funkci prezidenta republiky. Oficiální návrh jeho kandidatury podaly 18. ledna 1993 čtyři poslanecké kluby vládní koalice. Dne 26. ledna 1993 zvolila Poslanecká sněmovna Václava Havla prvním prezidentem samostatné České republiky.

Olga Havlová se po boku hlavy státu věnovala především charitativní činnosti. Inspirována prací ve Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných, založila v roce 1990 Výbor dobré vůle, jehož činnost se zaměřila na pomoc tělesně a mentálně postiženým. V lednu 1996 však po těžké nemoci zemřela.

Konec roku 1996 přinesl Václavu Havlovi ještě jednu těžkou životní zkoušku - nádorové onemocnění plic. Počáteční stadium nálezu a radikální lékařský zákrok však rozhodly o úspěšném léčení. Oporou ve složité životní situaci se mu stala jeho přítelkyně herečka Dagmar Veškrnová, s níž se český prezident oženil krátce po propuštění z nemocnice v lednu 1997.

V obtížné vnitropolitické situaci byl 20.ledna 1998 opětovně oběma komorami Parlamentu České republiky zvolen prezidentem republiky.

Za své literární a dramatické dílo, za smýšlení a celoživotní úsilí o dodržování lidských práv, obdržel Václav Havel řadu státních vyznamenání, mezinárodních cen a čestných doktorátů.


ŽIVOT V DATECH


Rok: Profesionální dráha:
1951-55 chemický laborant
1955-57 Ekonomická fakulta ČVUT
1957-59 základní vojenská služba
1959-60 jevištní technik, Divadlo ABC
1962-66 studující dramaturgii na DAMU
1960-68 Divadlo Na zábradlí, 1960-61 jevištní technik, 1961-63 dramaturg, 1963-68 asistent režie
1968-74 svobodné povolání
1974-75 dělník v trutnovském pivovaru
1975-89 svobodné povolání
1989- prezident republiky



Rok: Literární a politická dráha:
1955 literární debut v časopise Květen
1956 vystoupení s projevem na aktivu spisovatelů na Dobříši
1960-68 úspěšné premiéry v Divadle Na zábradlí
1965 člen redakční rady literárního měsíčníku Tvář; předseda aktivu mladých spisovatelů; kritický projev na plenární schůzi Svazu Čs.spisovatelů
7/1967 projev na IV.sjezdu Svazu Čs.spisovatelů, poté na příkaz ÚV KSČ vyškrtnut z kandidátky do ústředního výboru Svazu (spolu s I.Klímou, P.Kohoutem a L.Vaculíkem)
3/1968 signatář otevřeného dopisu sto padesáti spisovatelů a kulturních pracovníků k otázkám demokratizačního procesu adresovaného ÚV KSČ
4/1968 předseda Kruhu nezávislých spisovatelů
5-6/1968 šestitýdenní pobyt v USA a v západní Evropě
8/1968 autor komentářů ve vysílání libereckého studia Čs.rozhlasu (četl Jan Tříska)
6/1969 vystoupení na politickém mítinku na zahradě Kulturního domu Nové huti K.Gottwalda v Ostravě
1969 vyslýchán a obviněn z přípravy podvracení republiky
10/1970 trestní řízení, odloženo na neurčito
12/1972 signatář petice 35 českých spisovatelů prezidentu ČSSR za amnestii pro čs.politické vězně
4/1975 otevřený dopis prezidentu Husákovi
1975 zakládá Edici Expedice
11/1975 premiéra Žebrácké opery v Horních Počernicích (amatérské divadlo Na tahu, režie A.Krob) - první veřejné provedení hry v Československu po šesti letech
8/1976 signatář dopisu H.Böllovi se žádostí o solidaritu se souzenými členy rockových skupin Plastic People a DG 307
1977 spoluzakladatel Charty 77, jeden z jejích tří prvních mluvčích
1-5/1977 ve vyšetřovací vazbě
10/1977 III. festival druhé kultury na chalupě na Hrádečku u Trutnova
10/1977 odsouzen za poškozování zájmů republiky v cizině na 14 měsíců podmíněně
1/1978 zadržen policií při pokusu zúčastnit se plesu železničářů v Praze na Vinohradech, ve vyšetřovací vazbě do 3/78, trestní stíhání zastaveno
4/1978 spoluzakladatel Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS), mluvčí
10/1978 esej Moc bezmocných
1978-79 šestiměsíční domácí vězení
5-10/1979 vyšetřovací vazba
10/1979 odsouzen na čtyři a půl roku nepodmíněně za podvracení republiky (spolu s P.Uhlem, J.Dienstbierem, O. Bednářovou, V. Bendou a D. Němcovou)
1979-89 řada úspěšných provedení divadelních her v zahraničí
3/1983 přerušen výkon trestu ze zdravotních důvodů, propuštěn do domácího ošetřování
1986-89 člen redakční rady samizdatového časopisu O divadle
1987-89 člen redakční rady samizdatových Lidových novin, jeden z iniciátorů jejich vydávání a častý přispěvatel
9/1988 první veřejné vystoupení po devatenácti letech - na folkovém festivalu v Lipnici nad Sázavou
10/1988 pět dní zadržován ve věznici v Praze-Ruzyni
11/1988 člen ustaveného Československého helsinského výboru
11/1988 zatčen po zahájení sympozia Československo 88, čtyři dny zadržován
12/1988 projev na první povolené nezávislé manifestaci k Mezinárodnímu dni lidských práv na Škroupově náměstí v Praze
1/1989 zadržen na Václavském náměstí, uvalení vazby
2/1989 odsouzen k devíti měsícům nepodmíněně ve II.nápravné skupině, po odvolání trest snížen na osm měsíců v I. nápravné skupině
5/1989 propuštěn podmíněně z výkonu trestu
6/1989 iniciátor a spoluautor petice Několik vět
6/1989 esej Slovo o slovu
9-11/1989 mluvčí Charty 77 (do 9. 11. za uvězněného Sašu Vondru)
10/1989 zatčen, umístěn ve věznici Pankrác, ze zdravotních důvodů převezen do nemocnice Na Františku; po několika dnech propuštěn
19.11.1989 iniciátor a spoluautor úvodního prohlášení Občanského fóra, vedoucí osobnost Občanského fóra
10.12.1989 navržen Koordinačním centrem Občanského fóra na funkci prezidenta ČSSR
29.12.1989 zvolen Federálním shromážděním ČSSR prezidentem ČSSR
5.7.1990 zvolen Federálním shromážděním ČSFR prezidentem ČSFR
20.7.1992 abdikoval na funkci prezidenta ČSFR
26.1.1993 zvolen Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR prezidentem republiky
20.1.1998 zvolen oběma komorami Parlamentu ČR prezidentem republiky 


Nepřihlášený uživatel

#7922 Re: Re: Jeden z podezíraných v případu teroristických činů v Paříži Salah Abdeslam byl zadržen KOMED

2016-03-26 20:25

#7894: - Re: Jeden z podezíraných v případu teroristických činů v Paříži Salah Abdeslam byl zadržen KOMEDIE 

 očátkem společenských změn se stala poklidná manifestace studentů 17.listopadu 1989, ve výroční den uzavření českých vysokých škol nacisty, kterou komunistický režim tvrdě potlačil policejním zásahem na Národní třídě v Praze. Do čela následného občanského vystoupení se postavili studenti a umělci. Na setkání v Činoherním klubu 19.listopadu bylo ustaveno Občanské fórum, na jehož půdě se sjednotili jednotlivci i skupiny, kteří usilovali o zásadní politické změny v Československu. Václav Havel se od počátku stal jeho vedoucím představitelem. Společenský pohyb pak vyvrcholil 29.prosince 1989, kdy byl Václav Havel jako kandidát Občanského fóra zvolen Federálním shromážděním československým prezidentem. Ve své inaugurační řeči slíbil přivést zemi ke svobodným volbám, což v létě 1990 splnil. Podruhé zvolilo Václava Havla do funkce prezidenta nové Federální shromáždění 5.července 1990.

Václav Havel si svými postoji v letech totality získal postavení uznávané morální autority. Hloubkou názorů na problémy soudobé civilizace a promyšleností jejich formulací se stal i v nové ústavní funkci respektovanou osobností, mezi politiky ojedinělou.

Během druhého funkčního období v úřadu prezidenta České a Slovenské Federativní republiky však narůstaly rozpory mezi českou a slovenskou politickou reprezentací v názorech na budoucí státoprávní uspořádání. Václav Havel byl jednoznačným zastáncem společného federativního státu Čechů a Slováků a v tomto směru uplatňoval i svůj politický vliv. Po červnových parlamentních volbách v roce 1992 se ale rozhodující politické síly ve společnosti již nedokázaly shodnout na funkční podobě federace a rozpory českých a slovenských politiků se staly hlavním důvodem, že při volbě prezidenta dne 3. července 1992 již Václav Havel dostatek poslaneckých hlasů nezískal. Podle zákona ještě dočasně zůstával prezidentem i po této neúspěšné volbě. Z funkce prezidenta České a Slovenské Federativní republiky odstoupil dne 20. července 1992 s odůvodněním, že nemůže nadále plnit závazky vyplývající ze slibu věrnosti federativní republice způsobem, který by byl v souladu s jeho založením, přesvědčením a svědomím.

Po opuštění úřadu ustoupil Václav Havel na několik měsíců z veřejného života. V polovině listopadu 1992, v době politického směřování k samostatnému českému státu, potvrdil, že se chce ucházet o funkci prezidenta republiky. Oficiální návrh jeho kandidatury podaly 18. ledna 1993 čtyři poslanecké kluby vládní koalice. Dne 26. ledna 1993 zvolila Poslanecká sněmovna Václava Havla prvním prezidentem samostatné České republiky.

Olga Havlová se po boku hlavy státu věnovala především charitativní činnosti. Inspirována prací ve Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných, založila v roce 1990 Výbor dobré vůle, jehož činnost se zaměřila na pomoc tělesně a mentálně postiženým. V lednu 1996 však po těžké nemoci zemřela.

Konec roku 1996 přinesl Václavu Havlovi ještě jednu těžkou životní zkoušku - nádorové onemocnění plic. Počáteční stadium nálezu a radikální lékařský zákrok však rozhodly o úspěšném léčení. Oporou ve složité životní situaci se mu stala jeho přítelkyně herečka Dagmar Veškrnová, s níž se český prezident oženil krátce po propuštění z nemocnice v lednu 1997.

V obtížné vnitropolitické situaci byl 20.ledna 1998 opětovně oběma komorami Parlamentu České republiky zvolen prezidentem republiky.

Za své literární a dramatické dílo, za smýšlení a celoživotní úsilí o dodržování lidských práv, obdržel Václav Havel řadu státních vyznamenání, mezinárodních cen a čestných doktorátů.


ŽIVOT V DATECH


Rok: Profesionální dráha:
1951-55 chemický laborant
1955-57 Ekonomická fakulta ČVUT
1957-59 základní vojenská služba
1959-60 jevištní technik, Divadlo ABC
1962-66 studující dramaturgii na DAMU
1960-68 Divadlo Na zábradlí, 1960-61 jevištní technik, 1961-63 dramaturg, 1963-68 asistent režie
1968-74 svobodné povolání
1974-75 dělník v trutnovském pivovaru
1975-89 svobodné povolání
1989- prezident republiky



Rok: Literární a politická dráha:
1955 literární debut v časopise Květen
1956 vystoupení s projevem na aktivu spisovatelů na Dobříši
1960-68 úspěšné premiéry v Divadle Na zábradlí
1965 člen redakční rady literárního měsíčníku Tvář; předseda aktivu mladých spisovatelů; kritický projev na plenární schůzi Svazu Čs.spisovatelů
7/1967 projev na IV.sjezdu Svazu Čs.spisovatelů, poté na příkaz ÚV KSČ vyškrtnut z kandidátky do ústředního výboru Svazu (spolu s I.Klímou, P.Kohoutem a L.Vaculíkem)
3/1968 signatář otevřeného dopisu sto padesáti spisovatelů a kulturních pracovníků k otázkám demokratizačního procesu adresovaného ÚV KSČ
4/1968 předseda Kruhu nezávislých spisovatelů
5-6/1968 šestitýdenní pobyt v USA a v západní Evropě
8/1968 autor komentářů ve vysílání libereckého studia Čs.rozhlasu (četl Jan Tříska)
6/1969 vystoupení na politickém mítinku na zahradě Kulturního domu Nové huti K.Gottwalda v Ostravě
1969 vyslýchán a obviněn z přípravy podvracení republiky
10/1970 trestní řízení, odloženo na neurčito
12/1972 signatář petice 35 českých spisovatelů prezidentu ČSSR za amnestii pro čs.politické vězně
4/1975 otevřený dopis prezidentu Husákovi
1975 zakládá Edici Expedice
11/1975 premiéra Žebrácké opery v Horních Počernicích (amatérské divadlo Na tahu, režie A.Krob) - první veřejné provedení hry v Československu po šesti letech
8/1976 signatář dopisu H.Böllovi se žádostí o solidaritu se souzenými členy rockových skupin Plastic People a DG 307
1977 spoluzakladatel Charty 77, jeden z jejích tří prvních mluvčích
1-5/1977 ve vyšetřovací vazbě
10/1977 III. festival druhé kultury na chalupě na Hrádečku u Trutnova
10/1977 odsouzen za poškozování zájmů republiky v cizině na 14 měsíců podmíněně
1/1978 zadržen policií při pokusu zúčastnit se plesu železničářů v Praze na Vinohradech, ve vyšetřovací vazbě do 3/78, trestní stíhání zastaveno
4/1978 spoluzakladatel Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných (VONS), mluvčí
10/1978 esej Moc bezmocných
1978-79 šestiměsíční domácí vězení
5-10/1979 vyšetřovací vazba
10/1979 odsouzen na čtyři a půl roku nepodmíněně za podvracení republiky (spolu s P.Uhlem, J.Dienstbierem, O. Bednářovou, V. Bendou a D. Němcovou)
1979-89 řada úspěšných provedení divadelních her v zahraničí
3/1983 přerušen výkon trestu ze zdravotních důvodů, propuštěn do domácího ošetřování
1986-89 člen redakční rady samizdatového časopisu O divadle
1987-89 člen redakční rady samizdatových Lidových novin, jeden z iniciátorů jejich vydávání a častý přispěvatel
9/1988 první veřejné vystoupení po devatenácti letech - na folkovém festivalu v Lipnici nad Sázavou
10/1988 pět dní zadržován ve věznici v Praze-Ruzyni
11/1988 člen ustaveného Československého helsinského výboru
11/1988 zatčen po zahájení sympozia Československo 88, čtyři dny zadržován
12/1988 projev na první povolené nezávislé manifestaci k Mezinárodnímu dni lidských práv na Škroupově náměstí v Praze
1/1989 zadržen na Václavském náměstí, uvalení vazby
2/1989 odsouzen k devíti měsícům nepodmíněně ve II.nápravné skupině, po odvolání trest snížen na osm měsíců v I. nápravné skupině
5/1989 propuštěn podmíněně z výkonu trestu
6/1989 iniciátor a spoluautor petice Několik vět
6/1989 esej Slovo o slovu
9-11/1989 mluvčí Charty 77 (do 9. 11. za uvězněného Sašu Vondru)
10/1989 zatčen, umístěn ve věznici Pankrác, ze zdravotních důvodů převezen do nemocnice Na Františku; po několika dnech propuštěn
19.11.1989 iniciátor a spoluautor úvodního prohlášení Občanského fóra, vedoucí osobnost Občanského fóra
10.12.1989 navržen Koordinačním centrem Občanského fóra na funkci prezidenta ČSSR
29.12.1989 zvolen Federálním shromážděním ČSSR prezidentem ČSSR
5.7.1990 zvolen Federálním shromážděním ČSFR prezidentem ČSFR
20.7.1992 abdikoval na funkci prezidenta ČSFR
26.1.1993 zvolen Poslaneckou sněmovnou Parlamentu ČR prezidentem republiky
20.1.1998 zvolen oběma komorami Parlamentu ČR prezidentem republiky 

Vlastenec

#7923 Re: Re: Re:

2016-03-26 20:27

#7920: Vlastenec - Re: Re:  

 A ještě bych dodal:  

„Politický systém je založen na svobodném a dobrovolném vzniku a volné soutěži politických stran respektujících základní demokratické principy a odmítajících násilí jako prostředek k prosazování svých zájmů.“

Hovadina! Volná soutěž neexistuje. Která strana se jim znelíbí, tu prostě zakážou, zdiskreditují, zavřou jejího předsedy apod., však to všichni známe.  

“Politická rozhodnutí vycházejí z vůle většiny vyjádřené svobodným hlasováním. Rozhodování většiny dbá ochrany menšin.“

Blbost na entou! Většina se musí přizpůsobovat menšině. Menšinu chrání všichni, ale většinu před tou menšinou nikdo! Tak jaká pak demokracie?  

A takhle bych mohl pokračovat dál, vláda jedná protiústavně každým svým krokem. Už jen tím, že vstoupí do sněmovny, porušují ústavu!  


Nepřihlášený uživatel

#7924

2016-03-26 20:28

Skinheadi, dneska jste dostali na václavu přes prsty. zatkli vám bartoše a další grázly. je zajímavé, že při akci gay pride takové problémy nejsou a pokud někoho zatknou, tak stejnou lúzu jako dnes. největší problémy tu děláte vy, nikoliv arabové


Nepřihlášený uživatel

#7925

2016-03-26 20:29

Buzny, jak to máte s Japoncema? Povolil je vám váš vůdce? zajímalo by mě, jestli jste opravdu fašisti, nebo jenom parta teplých nýmandů bez vlastního názoru